Έγινε και αυτό… Αφήνουν το πολυτελές Ντουμπάι για να έρθουν στην Αριδαία…

Ο τόπος μας

Από τις παραλίες του Παλμ Τζουμέιρα και τους υψηλότερους ουρανοξύστες στον κόσμο, με τα τεράστια mall, τουρίστες αφήνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ταξιδεύουν στα λουτρά Πόζαρ, στο χωριό Λουτράκι της Αριδαίας, για να απολαύσουν τους φυσικούς, περιστοιχισμένους από ένα τοπίο μοναδικού κάλλους, καταρράκτες.

Τα τελευταία χρόνια, όπως επισημαίνεται στο ΑΜΠΕ, έχει αλλάξει η κυρίαρχη εικόνα σε ό,τι αφορά το ηλικιακό φάσμα των ανθρώπων, στους οποίους απευθύνονται τα λουτρά Πόζαρ. Ενώ παλαιότερα ήταν συνυφασμένα στο μυαλό των περισσότερων ως ένας προορισμός για μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους, το Πόζαρ πλέον πρωταγωνιστεί σε χιλιάδες stories σε instagram και facebook, με selfies που συγκεντρώνουν πολλά like.

Πρόκειται για μεταλλικές πηγές, που αναβλύζουν σε θερμοκρασία 37°C, με αξιόλογη χημική σύσταση. Το θερμό νερό έχει ιαματική δράση και είναι πόσιμο. Επισκέπτες το χρησιμοποιούν για λουτροθεραπεία, τόνωση και χαλάρωση, ενώ τα νερά βοηθάνε στην καταπολέμηση κυκλοφορικών, αναπνευστικών, ρευματοειδών, γυναικολογικών και δερματολογικών παθήσεων.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι λειτουργούσαν στα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου, καθώς και στα Ρωμαϊκά και Βυζαντινά χρόνια. Φημολογείται επίσης ότι οι σάρισες (δόρατα) της Μακεδονικής Φάλαγγας “βράζονταν” στα θερμά νερά, προκειμένου να γίνουν πιο ανθεκτικά και να αυξηθεί η σκληρότητα και η αντοχή τους.

Ιαματικά Λουτρά Πόζαρ - Ένας μαγικός προορισμός | loutrapozar.gr