Γιατί οι Γερμανοί τουρίστες επιλέγουν την Πιερία. Τι τους προσφέρει

Ο τόπος μας

Μεγάλο ενδιαφέρον για την περιοχή της Πιερίας, ειδικά για μετακινήσεις με αυτοκινούμενα οχήματα,επιδεικνύουν οι Γερμανοί τουρίστες. Είναι γεγονός ότι μετά την πανδημία επιλέγονται από όλο και περισσότερους τουρίστες της Ευρώπης τα ταξίδια σε μικρές ομάδες και οι μετακινήσεις με αυτοκινούμενα οχήματα.

Πάντως, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δίνει ιδιαίτερη έμφαση και επενδύει στην συγκεκριμένη μορφή τουρισμού, αφενός γιατί μπορεί να την ικανοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με τους οργανωμένους χώρους παραμονής των αυτοκινούμενων οχημάτων που διαθέτει στα camping της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως σε Χαλκιδική και Πιερία), αφετέρου επειδή η οδική προσέγγιση των συγκεκριμένων χώρων είναι σύγχρονη και ασφαλής.

Ειδικά για την Πιερία, τα πλεονεκτήματα της περιοχής είναι τα πολλά camping, οι όμορφες παραλίες, αλλά και η γειτνίαση με τον Όλυμπο. Έχει διαπιστωθεί ότι πολλοί τουρίστες είχαν επισκεφθεί στο παρελθόν την Πιερία και επιθυμούν να την επισκεφθούν ξανά. Παράλληλα, πολλοί τουρίστες, που είχαν επισκεφθεί παλιότερα οδικώς την Ελλάδα μέσω Ιταλίας, έχουν εκφράσει εντονότατο ενδιαφέρον για το Μουσείο της Βεργίνας και την ιστορία της περιοχής.

Οι συγκεκριμένοι επισκέπτες από την Ευρώπη και ειδικά τη Γερμανία, αποτελούν ένα διαφορετικό μοντέλο τουρισμού, γιατί επιλέγουν προορισμούς με χώρους Camping και κάνουν διακοπές μεγαλύτερης διάρκειας, σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς τουρίστες που ταξιδεύουν αεροπορικώς και επιλέγουν καταλύματα.

Κάθε χρόνο παρατηρείται ολοένα αυξανόμενη προτίμηση των επισκεπτών από όλον τον κόσμο στα οργανωμένα και υψηλών προδιαγραφών Camping της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ειδικά της Πιερίας.

Σύνολο επισκέψεων 3,276 , Σήμερα 4