Παράξενο και πανέμορφο… Το μοναδικό πέτρινο δάσος στην Ελλάδα και το δεύτερο στον κόσμο. Βίντεο

Ο τόπος μας

Ένα από τα πιο παράξενα και ταυτόχρονα πανέμορφα μέρη της Ελλάδας είναι το μοναδικό πέτρινο δάσος της Ηπείρου. Ένας γεώτοπος που «έχει σμιλέψει η φύση» και εντυπωσιάζει τον επισκέπτη. Μια σύνθεση ασβεστόλιθων που δεν γίνεται να μην παρατηρήσεις καθώς περνάς από μπροστά του.

Το μοναδικό και εντυπωσιακό πέτρινο δάσος της Ελλάδας και ένα από τα δύο σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς το άλλο βρίσκεται στην Κίνα.  Το πέτρινο δάσος βρίσκεται στον νομό Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στην περιοχή που είναι τα φημισμένα Ζαγοροχώρια.

Μοιάζει με ένα δάσος από πέτρες, καθώς έχουν δημιουργηθεί δομές από λεπτοπλακώδεις ασβεστόλιθους. Χρειάστηκαν πολλά χρόνια ώστε να προκληθεί αυτή η διάβρωση και αποσάθρωση των πλακών και να υπάρξει αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Η εικόνα γίνεται ακόμη πιο όμορφη και ξεχωριστή καθώς  το πέτρινο δάσος βρίσκεται στην ουσία μέσα σε ένα κανονικό αποτελούμενο από δρύες και σφένδαμους πανέμορφο δάσος. Το αλπικό αυτό περιβάλλον σε συγκλονίζει.

Το πέτρινο δάσος καθώς και άλλα μέρη της περιοχής αποτελούν σημαντικό γεώτοπο και είναι επιπλέον πολύ αναπτυγμένα τουριστικά. Ένα από τα πιο παράξενα αξιοθέατα της Ελλάδας και όχι μόνο, που πρέπει να επισκεφθείτε.

Δείτε το βίντεο από την ομάδα up stories

Σύνολο επισκέψεων 1,507 , Σήμερα 3