Όταν είναι «ντυμένο» στα λευκά είναι μια μαγεία… Μπορεί να δείτε και ζαρκάδια

Ο τόπος μας

Το Περτούλι είναι ένα ορεινό χωριό του νομού Τρικάλων, στον Δήμο της Πύλης. Είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.150 μέτρων, στις πλαγιές του Κόζιακα.

Αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα και δημοφιλή ορεινά και τουριστικά κέντρα του νομού Tρικάλων μαζί με την Ελάτη, προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών κάθε χρόνο.

Είναι “βυθισμένο” κυριολεκτικά στο πράσινο και στα έλατα. Είναι το στολίδι όχι μόνο της περιοχής, αλλά και όλης της ορεινής Ελλάδας. Πολλά από τα σπίτια του χωριού είναι πέτρινα.

Πολύ κοντά στον οικισμό λειτουργεί το χιονοδρομικό κέντρο του Περτουλίου, το οποίο έχει αναδείξει την περιοχή σε τουριστικό προορισμό. Γύρω από το Περτούλι βρίσκεται το ομώνυμο δάσος με έκταση 33.000 περίπου στρεμμάτων, διαχειριζόμενο από τη Διοίκηση Δάσους Περτουλίου. Είναι ιδανική επιλογή για πεζοπορικές διαδρομές.

Είναι γνωστά τα Λιβάδια Περτουλίου, περιοχή όπου βρίσκεται  το Πανεπιστημιακό Ελατόδασος. Αποτελεί από το 1934 πεδίο έρευνας και διαχείρισης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Για αυτό και λέγεται πανεπιστημιακό ελατόδασος του ΑΠΘ. Εκεί,  ζαρκάδια και ελάφια μπορεί να περάσουν από δίπλα σας , την ώρα του κάνετε πικνίκ ή βόλτα στους χώρους αναψυχής.