Απίστευτο… Βρήκαν στο βυθό τενεκεδάκι αναψυκτικού με ημερομηνία λήξης το 1998…

Περιβάλλον

Πάνω από 20 χρόνια, αναλλοίωτο στο περιβάλλον όπου απορρίφθηκε, βρέθηκε τενεκεδάκι αναψυκτικού σε παραλία της νήσου Περιστέρας, στις Σποράδες! Με αναγραφόμενη ημερομηνία 1998, το τενεκεδάκι εντοπίστηκε σε παράκτιους καθαρισμούς που πραγματοποίησε η περιβαλλοντική οργάνωση iSea στο πλαίσιο του προγράμματος «Προσφέρω» για καθαρότερες ελληνικές θάλασσες και ακτές.

Εκτός από το κουτάκι, που είναι ενδεικτικό της κατάστασης, οι 93 εθελοντές και μέλη της iSea, απομάκρυναν περισσότερα από 1.300 κιλά απορριμμάτων. Το μεγαλύτερο ποσοστό τους ήταν πλαστικά κομματάκια, πλαστικές σακούλες, διχτάκια και σχοινάκια μυδοκαλλιέργειας, αλλά και δευτερογενή μικροπλαστικά – κομματάκια πλαστικών που προέρχονται από τον τεμαχισμό πλαστικών αντικειμένων.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν παράκτιοι καθαρισμοί στις παραλίες Κουκουναριές και στην παραλία της λίμνης του Αγίου Γεωργίου στη Σκιάθο, στις παραλίες του Λιμένα Σκοπέλου και στον Αγνώντα, στην παραλία Γυαλιά στην Αλόννησο και στη νήσο Περιστέρα.

Όπως σημειώνουν οι επιστήμονες, “ελπίδα μας ήταν να βλέπαμε μόνο φώκιες, ωστόσο ανακαλύψαμε ότι οι παραλίες στην Αλόννησο και στην νήσο Περιστέρα επιβαρύνονται από πλαστικά μιας χρήσης, πλαστικές σακούλες, αλλά και πρωτογενή και δευτερογενή μικροπλαστικά”.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Σύνολο επισκέψεων 6,314 , Σήμερα 1