Και τα “βαπτίσια” έγιναν… Ο λόγος που το γήπεδο ονομάστηκε «Ο Τάφος του Ινδού»…

Η Ελλάδα παλιά... Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα, Κυριακή 8 Ιανουαρίου του 1961, έγιναν τα επίσημα εγκαίνια του κλειστού γηπέδου μπάσκετ και βόλεϊ του Παναθηναικού με χωρητικότητα 1.500 θέσεις.

Ήταν το πρώτο κλειστό γυμναστήριο που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα…  Όμως οι αγώνες στην αρχή γίνονταν με… βροχή αφού το γήπεδο πλημμύριζε συνεχώς και δεν υπήρχε θέρμανση. Η οροφή έσταζε με αποτέλεσμα το νερό να πλημμυρίζει το γήπεδο… Βέβαια αργότερα το πρόβλημαδιορθώθηκε.

Το κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο Απόστολος Νικολαϊδης έχει πάρει την… ονομασία «Ο Τάφος του Ινδού». Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Τάσος Στεφάνου,  είχε εξιστορήσει τα “βαφτίσια” σε συνέντευξή του: «Αφού είχε γίνει το γήπεδο, είχαμε πάει με κάτι συμπαίκτες μου στον κινηματογράφο «Αρτζεντίνα». Εκεί έπαιζε την ταινία του Φριτζ Λανγκ «Ο τάφος του Ινδού». Με το που είδα τα σκαλιά που κατέβαιναν είπα: «Ρε παιδιά αυτό είναι σαν το γήπεδό μας». Έγινε χαμός από τα γέλια. Αργότερα το είπα στον δημοσιογράφο Γιώργο Δόγα, και έτσι έμεινε αυτή η ονομασία», όπως ανέφερε.

Στο κλειστό γήπεδο ο μπασκετικός Παναθηναϊκός κατέκτησε 14 Πρωταθλήματα Ελλάδας από το 1961 έως το 1984, ενώ αγωνίστηκε εκεί έως την έλευση του Νίκου Γκάλη το 1992, ενώ σπουδαίες επιτυχίες γνώρισε και η γυναικεία ομάδα μπάσκετ αλλά και τα τμήματα βόλεϊ του Παναθηναϊκού που χρησιμοποιούσαν ή χρησιμοποιούν το γήπεδο.

Σύνολο επισκέψεων 1,469 , Σήμερα 1