Ανοίγει το παλάτι του πιο βάναυσου και μισητού βασιλιά της ρωμαϊκής εποχής…

Μία εικόνα... μία αλήθεια

Αύριο αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του το παλάτι-φρούριο του βασιλιά Ηρώδη, κοντά στη Βηθλεέμ, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να ανακαλύψει τον πλούσιο τρόπο ζωής του πιο βάναυσου, μισητού και φιλόδοξου βασιλιά της ρωμαϊκής εποχής.

Η Ισραηλινή Αρχή Φύσης και Πάρκων ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει ξανά τον χώρο και θα είναι η πρώτη φορά που οι τουρίστες θα μπορούν να δουν την τοξωτή σκάλα, το φουαγιέ και το ιδιωτικό θέατρο 300 θέσεων του Ηρώδη. Ουσιαστικά πρόκειται για την αίθουσα φιλοξενίας του Ηρώδη, η οποία, κατά τη διάρκεια της ζωής του, ήταν προσβάσιμη μόνο στους «σημαντικούς καλεσμένους του βασιλιά», ανέφερε η Ισραηλινή Αρχή Φύσης και Πάρκων.

Σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη, όταν ο Ηρώδης πληροφορήθηκε τη Γέννηση του Χριστού, διέταξε τους στρατιώτες του να σφάξουν όλα τα νήπια της περιοχής της Βηθλεέμ, γιατί φοβόταν ότι ο Ιησούς θα του έπαιρνε τον θρόνο, καθώς εν τω μεταξύ γνώριζε και τις προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης  ότι «στη Βηθλεέμ της Ιουδαίας θα γεννηθεί ο νέος βασιλιάς των Ιουδαίων, Καὶ σύ, Βηθλέεμ γῆ Ἰούδα, οὐδαμῶς ἐλαχίστη εἶ ἐν τοῖς ἡγεμόσιν Ἰούδα· ἐκ σοῦ γὰρ ἐξελεύσεται ἡγούμενος, ὅστις ποιμανεῖ τὸν λαόν μου τὸν Ἰσραήλ».

Πέθανε από μία οδυνηρή ασθένεια, η οποία τον παρέλυσε και του σάπισε το κάτω μέρος του κορμιού του…