Απίστευτο… Τα αεροπλάνα δεν μπορούσαν να πετάξουν λόγω… υπερβολικού βάρους

Κόσμος

Η Japan Airlines αναγκάστηκε να βάλει έξτρα πτήση για να μεταφέρει παλαιστές Σούμο καθώς υπήρχαν ανησυχίες ότι δεν θα μπορούσαν να πετάξουν τα δύο αεροσκάφη, που ήταν προγραμματισμένα λόγω περιορισμών στο βάρος.

Οι Σούμο επρόκειτο να μεταφερθούν από το αεροδρόμιο Χανέντα στο Τόκιο και το αεροδρόμιο Ιτάμι στην Οσάκα, για να διαγωνιστούν σε ένα αθλητικό φεστιβάλ, όπως ανέφερε η εφημερίδα Yomiuri Shimbun.

Ωστόσο προέκυψαν ανησυχίες για την πτήση λόγω του αυξημένου βάρους, όταν το προσωπικό έμαθε ότι οι λίστες επιβατών περιελάμβαναν παλαιστές Σούμο, τους οποίους υπολόγισαν ότι ζύγιζαν το λιγότερο 120 κιλά, ο καθένας, πολύ περισσότερο από τον μέσο όρο των 70 κιλών.

Ο διάδρομος του αεροδρομίου Αμάμι θα δυσκολευόταν να φιλοξενήσει ένα μεγαλύτερο αεροσκάφος, ανέφερε η εφημερίδα, αναγκάζοντας την Japan Airlines να βάλει επιπλέον πτήση για 27 παλαιστές Σούμο.

Για να γίνει κάποιος παλαιστής Σούμο δεν απαιτείται ελάχιστο βάρος. Αλλά το αρχαίο ιαπωνικό άθλημα κυρίως έχει βαρύτερους άνδρες. Ο Ορόρα, ένας ρωσικής καταγωγής Σούμο που αποσύρθηκε το 2018, είναι ο βαρύτερος όλων των εποχών, με βάρος 292,6 κιλά.

Η διατροφή τους μπορεί να φτάνει και τις 10.000 θερμίδες την μέρα… Το κύριο πιάτο τους είναι το chankonabe (ιαπωνικό στιφάδο) που περιλαμβάνει κοτόπουλο, ψάρια, λαχανικά. Θεωρείται ένα υγιές πιάτο και για να λαμβάνει ο αθλητής περισσότερες θερμίδες, το εμπλουτίζει με μπύρα και ρύζι.