«Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός». Αυτές είναι οι 270 εκδηλώσεις στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία

Πολιτισμός

Με τον νέο θεσμό «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» το υπουργείο Πολιτισμού επιχειρεί να «διακτινίσει» τον σύγχρονο πολιτισμό με δράσεις μέσα στους αρχαιολογικούς χώρους και τους ανοιχτούς χώρους των μουσείων, ενεργοποιώντας τους εποπτευόμενους φορείς του κι εκείνοι με τη σειρά τους τις συνεργασίες από την ελεύθερη αγορά του σύγχρονου πολιτισμού. Τις εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν από τις 18 Ιουλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου παρουσίασε το υπουργείο Πολιτισμού.

Η ατζέντα του προγράμματος αποτελείται από 270 εκδηλώσεις θεάτρου, μουσικής, χορού και εικαστικών που διοργανώθηκαν με τη συνεργασία 11 πολιτιστικών φορέων και θα φιλοξενηθούν σε 122 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, σε 43 περιφερειακές ενότητες της χώρας. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι πολιτιστικοί οργανισμοί: Εθνικό Θέατρο, Εθνική Λυρική Σκηνή, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, MOMus, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης, Λύκειο Ελληνίδων, Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πολιτιστικός Οργανισμός ΝΕΟΝ.

Εκδηλώσεις: "Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός" (vid) | Youmagazine

Χρήσιμες πληροφορίες

-Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο, όπου υπάρχει.

-Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης. Προκρατήσεις μπορούν να γίνουν στο digitalculture.gov.gr

-Οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία.

-Ισχύει ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους και 2 μέτρων για κλειστούς χώρους.

-Στα μουσεία είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας.

Εδώ θα δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων: https://www.culturenow.gr/oli-i-ellada-enas-politismos-deite-to-analytiko-programma-ton-ekdiloseon-se-arxaiologikoys-xoroys-kai-moyseia/