Με το φαγητό το μεσημέρι βάλτε και μουστάρδα… Γιατί την συνιστούν οι επιστήμονες

Διατροφή

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου του Κάρντιφ του Ηνωμένου Βασιλείου, η παρουσία, στην καθημερινή διατροφή, μουστάρδας ολικής αλέσεως μειώνει τα επίπεδα “κακής” χοληστερόλης στο αίμα,

Η μελέτη διερεύνησε τα αποτελέσματα της κατανάλωσης μιας γεμάτης κουταλιάς του γλυκού μουστάρδα ολικής αλέσεως καθημερινά για μια περίοδο 12 εβδομάδων. Σε ένα σύνολο 42 συμμετεχόντων, το 86% είχε σημαντική πτώση στα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα τους.

Στο πείραμα συμμετείχαν υπέρβαροι και παχύσαρκοι εθελοντές ηλικίας 40 έως 70 ετών, οι οποίοι κατανάλωναν τη μουστάρδα, είτε πάνω σε ένα μικρό κράκερ είτε μόνη της πριν τον ύπνο κάθε βράδυ. Το προϊόν ήταν της ίδιας μάρκας και με την ίδια σύνθεση.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μερικοί έχουν κατεβάσει τα επίπεδα χοληστερόλης τους κατά 10%, στο ασφαλές ανώτατο όριο. Επιπλέον επισημαίνουν ότι ότι η μουστάρδα βοηθά στην ομαλοποίηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα και έχει οφέλη στην υγεία προδιαβητικών ασθενών.

Ωστόσο, πρέπει να προσέχετε γιατί η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων, μπορεί να οδηγήσει σε κοιλιακό άλγος και σε διάρροια.

Διαδώστε το Εδώ ζεις