Είναι εδώ και όχι στο Διάστημα… Από τα κορυφαία τεχνολογικά κέντρα της Ν.Α Ευρώπης. Βίντεο

Ο τόπος μας

Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας (NOESIS) βρίσκεται στην περιοχή Θέρμη Θεσσαλονίκης και αποτελεί το κορυφαίο τεχνολογικό κέντρο της Ν.Α Ευρώπης, με πλήθος δράσεων και έχοντας δεχτεί πάνω από 1.600.000 επισκέπτες.

Δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να έρθουν σε επαφή και να κατανοήσουν τις θετικές επιστήμες και την τεχνολογία. Τον Οκτώβριο του 2004 πραγματοποιούνται τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του μουσείου στην περιοχή Θέρμη. Το σύνολο των κτιριακών εγκαταστάσεων του μουσείου είναι 15.000 τ.µ. σε οικόπεδο 48 στρεµµάτων που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Θέρμης. Ο επισκέπτης μπορεί να ταξιδέψει από το διάστημα έως το βυθό του Ωκεανού.

Έχει μια αμφιθεατρική αίθουσα 300 θέσεων και δυνατότητα προβολής σε γιγαντοοθόνη (διαστάσεων 17m x 23m η μεγαλύτερη στην Ελλάδα ) όπου προβάλλονται επιστημονικές και περιβαλλοντικές ταινίες μεγάλου format. Παρουσιάζονται θεματικές εκθέσεις σχετικά με την Ιστορία της Τεχνολογίας και των Επιστηµών. Ακόμη περιλαμβάνει: εκθετήριο Τεχνολογίας Μεταφορών, τεχνοπάρκο, και εκθετήριο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας.

Επίσης έχει ψηφιακό Πλανητάριο με 150 ανακλινόµενες θέσεις, όπου γίνεται αναπαράσταση αστρονοµικών και φυσικών φαινοµένων με χρήση εξειδικευμένου τεχνικού εξοπλισμού ψηφιακών προβολών σε ημισφαιρική οθόνη διαμέτρου 18m.

Δείτε το βίντεο του George Sal

Σύνολο επισκέψεων 1,545 , Σήμερα 2