Οι δύο παραλίες της Ελλάδας που ψηφίστηκαν στις καλύτερες της Ευρώπης από χιλιάδες τουρίστες

Ο τόπος μας

Στο top 15 των ευρωπαϊκών παραλιών ψηφίστηκε η Συκιά στη Μήλο (11η θέση), σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη, European Best Destinations που παρουσίασε τις κορυφαίες παραλίες για το 2023, από την Πορτογαλία και την Ισπανία μέχρι την Ιταλία και την Ελλάδα.

Από άγριας ομορφιάς, «κρυφούς» κολπίσκους μέχρι δημοφιλείς χρυσαφένιες αμμουδιές και από παραλίες για ρομαντικές αποδράσεις, οικογενειακές εξορμήσεις ή μοναχικούς ταξιδιώτες, οι επιλογές του European Best Destinations έχουν κάτι για όλους. Η Μήλος, μέσω της Συκιάς, ήταν μαζί με το Κριαρίτσι στη Σιθωνία Χαλκιδικής (12η θέση) οι μόνες ελληνικές διακρίσεις που ψηφίστηκαν από χιλιάδες ταξιδιώτες.

Στη δυτική πλευρά της Μήλου και προς τα νότια βρίσκεται η παραλία Συκιά, σπηλιά μοναδικού φυσικού κάλλους. Η πρόσβαση γίνεται αποκλειστικά από τη θάλασσα. Πριν πολλά χρόνια η σπηλιά είχε οροφή η οποία έπεσε προφανώς από κάποιο σεισμό, με αποτέλεσμα οι αχτίδες του ήλιου να μπαίνουν στην σπηλιά φωτίζοντας τα σμαραγδένια νερά της και να δημιουργούν μια οπτική πανδαισία χρωμάτων και λάμψης. Την ονομασία της, τη πήρε από μία συκιά που βρίσκεται κοντά στο άνοιγμα της οροφής.

Στις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης η Συκιά στη Μήλο και το Κριαρίτσι στη Σιθωνία Χαλκιδικής

Το Κριαρίτσι είναι μια όμορφη αμμώδης παραλία που βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Σιθωνίας. Αποτελείται από μια κεντρική παραλία και μερικούς μικρότερους κολπίσκους, που χωρίζονται από βράχια. Δεν είναι ρηχή παραλία και οι άνθρωποι με παιδιά πρέπει να είναι προσεκτικοί.

Ωστόσο, ακόμα και διεθνή Μέσα Ενημέρωσης εκθειάζουν τις παραλίες της Μήλου, όπως το TravelDudes που σε άρθρο του αναφέρεται εκτενώς στις παραλίες Σαρακίνικο, Παπαφράγκας, Κλέφτικο, Τσιγκράδο, Φυροπόταμος, Φυριπλάκα, Αλογόμαντρα και Λαγκάδα καθώς και στα ψαροχώρια του νησιού (Πλάκα, Κλιμα, Μανδράκια, Άγιος Κωνσταντίνος, Αδάμαντας). Το συγκεκριμένο Μέσο παρέχει συμβουλές και εμπειρίες ταξιδιωτών βασιζόμενες στις προσωπικές τους εμπερίες.