Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες έρχονται για διακοπές express στα νησιά μας… Τι συμβαίνει

Ο τόπος μας

Εκατοντάδες Τούρκοι τουρίστες επισκέπτονται αυτές τις ημέρες τα νησιά μας στο βόρειο Αιγαίο, προερχόμενοι κυρίως από τις μεγάλες παράλιες πόλεις και την Κωνσταντινούπολη.

Έρχονται, κατά κύματα, για τη μουσουλμανική γιορτή του Σεκέρ Μπαϊράμ που φέτος εορτάζεται έως τις 14 Απριλίου.

Σε αυτό έχει συμβάλει η απόφαση για έκδοση visas express, διάρκειας επτά ημερών, που δίνεται σε Τούρκους πολίτες – επισκέπτες που θέλουν να επισκεφθούν 10 νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Και συγκεκριμένα για τα νησιά Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως, Ρόδος, Σύμη, Καστελόριζο, Λήμνος, Κάλυμνος και Λέρος. Η δυνατότητα έκδοσης visa express στα νησιά θα υπάρχει καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Στη Λέσβο έφθασαν με τρία δρομολόγια περί τα 600 άτομα από τα οποία περίπου το 10% εξέδωσε visa express στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Αξίζει να αναφερθεί εδώ ότι οι αφίξεις Τούρκων επισκεπτών στη Λέσβο θα κορυφωθούν μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Συνολικά αναμένονται περισσότεροι από 5.000 επισκέπτες, ενώ υπολογίζεται ότι θα εκδοθούν στο λιμάνι της Μυτιλήνης περισσότερες από 500 visa express. Μόνο την ερχόμενη Πέμπτη αναμένονται από το Αϊβαλί περισσότεροι από 2.000 άτομα. Ενώ μεθαύριο Τρίτη θα φτάσει στη Μυτιλήνη το πρώτο δρομολόγιο από τη Σμύρνη με το δεύτερο την Παρασκευή να φέρνει 900 επισκέπτες.

Ανάλογη με αυτή στη Μυτιλήνη ήταν η ροή Τούρκων επισκεπτών σήμερα στα λιμάνια της Χίου από τον Τσεσμέ και της Σάμου από το Κουσάντασι.