Εδώ που ανέβλυζε το κοκκινωπό νερό… Από τις δημοφιλέστερες ιαματικές πηγές στη Μεσόγειο

Ο τόπος μας

Βλέπετε τις ιαματικές πηγές Καλλιθέας, στη Ρόδο. Απέχουν περίπου 10 χιλιόμετρα νότια από την πόλη της Ρόδου. Είναι, ίσως, μια από τις ομορφότερες τοποθεσίες στο νησί της Ρόδου.

Το κύριο κτίριο του λουτρού είναι εμπνευσμένο από τα οθωμανικά λουτρά του νησιού.

Η ύπαρξη των ιαματικών πηγών στον όρμο της Καλλιθέας ήταν γνωστή από την αρχαιότητα. Επί οθωμανικών χρόνων στην περιοχή όπου ανέβλυζε το κοκκινωπό νερό συγκεντρωνόταν πλήθος κόσμου, ακόμη και από την Ανατολία, κάθε Αύγουστο και Σεπτέμβριο, ο οποίος διέμενε σε πρόχειρα καταλύματα. Η πηγή ήταν γνωστή ως Τσιλλόνερο και θεωρούνταν ευεργετική για τα νεφρά.

Τα λουτρά εγκαινιάστηκαν επισήμως την 1η Ιουλίου 1929, μαζί με το δρόμο που συνδέει τη Ρόδο με τη Λίνδο. Σύντομα μετατράπηκε σε ένα από τα δημοφιλέστερα του είδους στη Μεσόγειο.

Αυτός ο μοναδικός συνδυασμός φύσης, αρχιτεκτονικής και ιστορίας προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να απολαύσουν μια ξεχωριστή εμπειρία. Τα νερά της Καλλιθέας, άλλωστε, έχουν μέση θερμοκρασία 25 βαθμούς Κελσίου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ύστερα από την πρόσφατη ανακαίνιση των Πηγών της Καλλιθέας, το μνημείο έχει γίνει μια εξαιρετικά δημοφιλής τοποθεσία για τη φιλοξενία ειδυλλιακών γάμων και εκδηλώσεων. Καταπράσινοι κήποι, βοτσαλωτά ψηφιδωτά, και κρυστάλλινα νερά κάνουν την Καλλιθέα την ιδανικότερη τοποθεσία για μια μαγική απόδραση.

Οι Πηγές της Καλλιθέας είναι τόσο όμορφες που αρκετοί Έλληνες και διεθνείς σκηνοθέτες και καλλιτέχνες την επέλεξαν για τα μοναδικά σκηνικά της. Πολλές εκδηλώσεις και πολιτιστικές διοργανώσεις πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις μας, προσφέροντας μια ποικιλία ψυχαγωγίας για όσους το αναζητούν.