Σπάνιας ομορφιάς σπηλιά… Με εκπληκτική θέα σε θάλασσα και ουρανό

Ο τόπος μας

Βλέπετε ένα εκπληκτικό φυσικό μνημείο σπάνιας ομορφιάς, που αφήνει έκθαμβο τον επισκέπτη…

Είναι η σπηλιά της Συκιάς, που βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Μήλου. Αυτό που την κάνει ιδιαίτερη είναι ότι μέρος της οροφής έχει καταρρεύσει, δημιουργώντας μία τρύπα με θέα τον ουρανό.

Αυτό που κάνει τη σπηλιά της Συκιάς ξεχωριστή είναι ότι μέρος της οροφής έχει καταρρεύσει, δημιουργώντας μια ανοιχτή στρογγυλή κορυφή που βλέπει τον γαλάζιο ουρανού. Η οροφή του σπηλαίου έπεσε πιθανώς λόγω ενός σεισμού πριν από πολλά χρόνια. Από την πτώση δημιουργήθηκε ένας φυσικός φεγγίτης που αφήνει τον ήλιο να φωτίζει όλο το εσωτερικό του σπηλαίου δημιουργώντας όμορφα χρώματα.

Η πρόσβαση γίνεται αποκλειστικά από τη θάλασσα. Αν το σκάφος είναι μικρό μπορεί να εισέλθει στο εσωτερικό της σπηλιάς. Το όνομά της το οφείλει στη συκιά που υπάρχει κοντά στο άνοιγμα της οροφής. Στο εσωτερικό της υπάρχει μία μικρή παραλία με βότσαλα, πέτρες και κρυστάλλινα διαυγή νερά όπου μπορεί ο επισκέπτης να κολυμπήσει. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού εκτελούνται καθημερινές εκδρομές προς τη σπηλιά αφού αποτελεί ένα από τα κύρια αξιοθέατα της Μήλου.

Ένα μοναδικό θαύμα της φύσης…