Αυτές είναι οι καλύτερες παραλίες της Ηπείρου. Ποια αμμουδιά εντυπωσιάζει

Ο τόπος μας

Η Ήπειρος συνολικά έλαβε 11 Γαλάζιες Σημαίες, από τις 617 συνολικά βραβευμένες ακτές της Ελλάδας, κατέχοντας τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 52 χώρες.

Επτά γαλάζιες σημαίες θα κυματίζουν φέτος στις ακτές της Πρέβεζας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρίας της Φύσης την σημαντική αυτή διάκριση απέσπασαν οι ακτές Κανάλι, Κυανή, Μέγα Άμμος, το Μονολίθι και Πλατάνια στο Δήμο Πρέβεζας.

Εντυπωσιάζει το Μονολίθι

Ιδιαίτερα η παραλία στο Μονολίθι έχει μήκος περίπου 13 χιλιόμετρα. Θεωρείται από τις μεγαλύτερες παραλίες αμμουδιάς στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το όνομα Μονολίθι (μόνος λίθος) έλαβε η παραλία από μια συστάδα παραλιακών βράχων σε απόσταση 10m από την ακτή (στη θέση καντίνα Α) με μέγεθος 10Χ10m περίπου. Οι βράχοι αυτοί προεξείχαν 1m περίπου από την επιφάνεια της θάλασσας μέχρι το έτος 1943, οπότε Ιταλοί και Γερμανοί στρατιώτες, για ψυχαγωγία, βομβάρδισαν με όλμους το βράχο και τον έσπασαν, οπότε σήμερα είναι ύφαλος στο επίπεδο των υδάτων.

Δύο ακτές που βραβεύτηκαν, η Αμμουδιά και το Βάλτος/Parga Beach Resort είναι στο Δήμο Πάργας, καθώς και η μαρίνα της Πρέβεζας.

Τέσσερις είναι οι γαλάζιες σημαίες στην Θεσπρωτία:

  • Αγ. Παρασκευή

  • Δρέπανο

  • Καραβοστάσι

  • Μέγα Άμμος