Παρά τις αντιρρήσεις επέμενε και κατάφερε να ακολουθήσει τα μονοπάτια των διάσημων γονέων της. Βίντεο

Ελληνικός κινηματογράφος Πρόσωπα

Σαν σήμερα στις 21 Οκτωβρίου του 1932 γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη η ηθοποιός Γκέλυ Μαυροπούλου.

Άκρως γοητευτική, μορφωμένη και καλλιεργημένη, η Γκέλυ Μαυροπούλου διέπρεψε με το υποκριτικό της ταλέντο παρά τις αντιρρήσεις των διάσημων γονιών της, του Άγγελου Μαυρόπουλου της Μαρίκας Κρεβατά, να ασχοληθεί με το θέατρο. Ο Άγγελος Μαυρόπουλος και η Μαρίκα Κρεβατά δεν ήθελαν αρχικά η κόρη τους να ακολουθήσει τα δικά τους μονοπάτια. Όμως η ψυχή της Γκέλυς ήταν ταγμένη στο πανί και στο σανίδι και τελικά κατάφερε να τους κάνει περήφανους…

Τιμήθηκε από το θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης (1977) για την ερμηνεία της στο έργο Χιροσίμα, αγάπη μου. Επίσης, τιμήθηκε με το Βραβείο «Κυβέλη» το 2008 για το σύνολο της θεατρικής της σταδιοδρομίας. Σύζυγός της, κατά το διάστημα 1955-1967, υπήρξε ο επίσης ηθοποιός Στέφανος Στρατηγός (1923 – 2006).

Με την Φίνος Φιλμ συνεργάστηκε σε τέσσερις ταινίες, με πιο ξεχωριστή την ερμηνεία της στην «Κυρία του Κυρίου» πλάι στον Ντίνο Ηλιόπουλο. Σταθμός στην καριέρα της ήταν η συμμετοχή της στην θρυλική τηλεοπτική σειρά «Άγνωστος Πόλεμος» του Νίκου Φώσκολου.

Έφυγε από κοντά μας μόλις πέρσι, τον Ιούλιο του 2021. Την θυμόμαστε μέσα από στιγμές της στις ταινίες «Η Ωραία των Αθηνών», «Η Κυρία του Κυρίου» και «Η Θεία από το Σικάγο».

Σύνολο επισκέψεων 22,660 , Σήμερα 3