Καλή σχολική χρονιά… από το 1928. Σπάνιο ντοκουμέντο από την πρώτη ημέρα του Σωτήρη Μουστάκα

Η Ελλάδα παλιά...

Καλή σχολική χρονιά!!!

Βλέπετε μία φωτογραφία του 1928…

Είναι μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου στην οδό Αναγνωστοπούλου σε αναμνηστική φωτογραφία για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, έξω από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου μαζί με τον δάσκαλο τους κ. Λαμπίρη. Η φωτογραφία είναι του Π.Πουλίδη από το αρχείο της ΕΡΤ.

Τα σχολεία της χώρας υποδέχονται τους μαθητές τους για τη νέα σχολική χρονιά σήμερα, στις 11 Σεπτεμβρίου. Μαθητές κάθε ηλικίας καλούνται να αφήσουν πίσω τους τη θερινή ραστώνη και να επιστρέψουν στους ρυθμούς της σχολικής καθημερινότητας.

Τα σχολεία είχαν ανοίξει στις 11 Σεπτεμβρίου και το 1981, ακριβώς 42 χρόνια πριν, όπου και μας ταξιδεύει το αρχείο της ΕΡΤ.

Σε ένα σπάνιο ρεπορτάζ-ντοκουμέντο της Μαίρης Παραπονιάρη από την εκπομπή ”Πρόσωπα και Πράγματα” παραγωγής 1981, οι αγαπημένοι ηθοποιοί Σωτήρης Τζεβελέκος, Τιτίκα Στασινοπούλου, Γιώργος Παπαζήσης, Μαρία Μπονέλου, Σωτήρης Μουστάκας και Μαίρη Χρονοπούλου μοιράζονται αναμνήσεις από την παιδική τους ηλικία και την πρώτη τους μέρα στο σχολείο.

Στο παρακάτω απόσπασμα η Μαρία Μπονέλου, ο Σωτήρης Μουστάκας και η Μαίρη Χρονοπούλου περιγράφουν τη δική τους πρώτη μέρα στο σχολείο που τους έχει μείνει αξέχαστη. Η εκπομπή είχε προβληθεί από την τηλεόραση της ΥΕΝΕΔ στις 11 Σεπτεμβρίου του 1981.