Ξεκίνησε να τραγουδά από 7 ετών… Και φουλ ερωτευμένη, μια ζωή, με τον Μανώλη Χιώτη…

Θυμάμαι...

Σήμερα κλείνει τα 84 η μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια Μαίρη Λίντα. Ξεκίνησε να τραγουδά από τα 7 της χρόνια και αντί για παιδί έγινε αρτίστα, όπως λέει η ίδια. Φουλ ερωτευμένη μια ζωή με τον Μανώλη Χιώτη, δηλώνει ότι ποτέ δεν τον ξεπέρασε, ακόμα και όταν χώρισαν ένα φεγγάρι στην μακρινή Αμερική.
«Τη ζωή μας εμείς τη φτιάχνουμε. Τα δύσκολα τα έχω ξεχάσει. Η ζωή έχει λουλούδια και αγκάθια. Δεν υπάρχει κάτι που δεν έκανα, δε μου έλειψε τίποτα και τα έχω χαρεί όλα».

Η τραγουδίστρια Μαίρη Λίντα, με πραγματικό όνομα Μαρία Δημητρακοπούλου, θεωρείται ακόμα ταυτόσημη με τον Μανώλη Χιώτη, αφού για πάνω από 10 χρόνια εμφανίζονταν πάντα μαζί στη σκηνή και στους δίσκους. Σύντροφός του στην αρχή, σύζυγός του αργότερα, απετέλεσαν μαζί ένα από τα πιο γνωστά καλλιτεχνικά ζευγάρια, γράφοντας ιστορία στο έντεχνο λαϊκό τραγούδι.

Flash by night: Τραγούδια κινηματογράφου, διότι δεν είναι όλα ...
Ωστόσο η Μαίρη Λίντα, είναι ουσιαστικά ένα αυτόνομο όνομα στο είδος της, εκλεκτή ερμηνεύτρια του Μίκη Θεοδωράκη, και βραβευμένη με το πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ λαϊκού τραγουδιού Θεσσαλονίκης το 1961.
Πρωτοεμφανίστηκε στο τραγούδι το 1949 με το συγκρότημα του Κώστα Καπλάνη, και σύντομα συνδέθηκε με τον Μανώλη Χιώτη, με τον οποίον παντρεύτηκε το 1955 και χώρισε το 1967. Από τότε έχει ηχογραφήσει πολλούς δίσκους, συνεργαζόμενη με πολλούς λαϊκούς συνθέτες.
Με τη Φίνος Φιλμ συνεργάστηκε σαν ζευγάρι με τον Μανώλη Χιώτη.