Αυτά τα ζώα θα μας σώσουν από τον κορωνοϊό… Έχουν μπει στο μικροσκόπιο των επιστημόνων

Υγεία

Ερευνητική ομάδα ανακάλυψε μικροσκοπικά αντισώματα στα λάμα που είναι πολλές φορές ισχυρότερα από τα ανθρώπινα στη μάχη με τον SARS-CoV-2, την ίδια στιγμή που μπορούν να αναπαραχθούν εργαστηριακά με λιγότερα λεφτά από άλλες αντιβιοτικές θεραπείες.

Η μελέτη θεωρεί πως τα αντισώματα από τα λάμα έχουν τη δυναμική και την προοπτική να αποτελέσουν αποτελεσματική θεραπεία για την Covid-19. Είναι μικρότερα από τα αντισώματα του ανθρώπου, πολύ αποδοτικότερα στην εξουδετέρωση του κορονοϊού. Σύμφωνα με την ομάδα από τη Σχολή Ιατρικής του University of Pittsburgh, 1 κλάσμα του νανογραμμαρίου μπορεί να προστατεύσει πάνω από 1 εκατ. κύτταρα από τον κορονοϊό.

Η θεραπεία είναι ευκολότερη, γρηγορότερη και φτηνότερη ακόμα και από παραδοσιακά αντιβιοτικά σκευάσματα και μπορεί να χορηγηθεί κατευθείαν στους πνεύμονες, σταματώντας τον ιό πριν προκαλέσει προβλήματα. «Η φύση είναι ο καλύτερος επενδυτής μας», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της μελέτης και καθηγητής κυτταρικής βιολογίας Dr Yi Shi.

Κι όμως τα λάμα μπορούν να μας σώσουν από τον κορονοϊό | HuffPost Greece

Οι παρατηρήσεις τους επιβεβαιώθηκαν και πειραματικά, όπως επισημαίνουν στο άρθρο τους στο περιοδικό «Science», όπου χρησιμοποιήθηκε ένα μαύρο λάμα ως πειραματόζωο. Το λάμα μολύνθηκε με κορωνοϊό και δύο μήνες μετά το ανοσοποιητικό του είχε παράξει αντισώματα, επαρκή από μόνα τους στη μάχη με τη νόσο. Αυτά τα μικροσκοπικά αντισώματα ζουν σε θερμοκρασία δωματίου ακόμα και για έξι εβδομάδες.

Σύνολο επισκέψεων 559 , Σήμερα 1