Φάγατε πολύ; Και τώρα τρέξτε… Πόσες ώρες απαιτούνται για να κάψετε όσες θερμίδες φάγατε…

Υγεία

Είναι γεγγονός ότι την εορταστική περίοδο την χαρακτηρίζει η υπερφαγία… Και για να επανέλθουμε στις προ των Χριστουγέννων καταστάσεις, θα χρειαστεί να περπατήσουμε πολύ, περίπου 80 χιλιόμετρα!

Η Βρετανική Ένωση Διαιτολόγων εκτιμά ότι μόνο τη μέρα των Χριστουγέννων, η κατανάλωση φαγητού μπορεί να φτάσει και τις 6.000 θερμίδες, με το χριστουγεννιάτικο τραπέζι να είναι ο πρωταγωνιστής. Αυτές τις ημέρες, κάθε ενήλικας αυξάνει το βάρος του, κατά μέσο όρο, μισό εώς και ένα κιλό…

Άραγε, γνωρίζετε πόσο πρέπει να περπατήσετε για να κάψετε τις θερμίδες των εορτών;

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ένας ενήλικας, που ζυγίζει 84 κιλά, θα χρειαστεί περίπου 12 ώρες βαδίσματος σε σταθερό ρυθμό! Εναλλακτικά, εάν σας αρέσει το τρέξιμο, μπορείτε να κάνετε τζόκινγκ για περίπου πέντε με έξι ώρες.

Όπως επισημαίνεται από ερευνητές, ο αριθμός των θερμίδων που θα καταναλώσετε δεν είναι δεδομένος. Επηρεάζουν διαφορετικοί παράγοντες, όπως το τι θα επιλέξετε να φάτε, ο τρόπος που έχει μαγειρευτεί, αλλά και πόσες φορές θα γεμίσετε το πιάτο σας. Για παράδειγμα, εάν δεν φάτε το ορεκτικό και καταναλώσετε το μισό επιδόρπιο με δύο ποτήρια κρασί, μειώνεται αποτελεσματικά την πρόσληψη θερμίδων (περίπου 2.080 θερμίδες), επομένως και τον χρόνο που θα πρέπει να περπατήσετε (περίπου 6,5 ώρες).

Επιπλέον, η ποσότητα της σωματικής δραστηριότητας που επαρκεί για να κάψετε το γεύμα θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες, όπως η ηλικία, το φύλο και το βάρος. Και βέβαια δεν θεωρείται ρεαίστικό σενάριο το να περπατήσετε 12 ώρες συνεχόμενα. Όμως το περπάτημα μπορεί να μετατραπεί εύκολα σε μια ευχάριστη διαδικασία, εάν το κάνετε με παρέα. Ακόμα, μπορείτε να περπατήσετε τις κοντινές διαδρομές παρά να χρησιμοποιήσετε το αυτοκίνητο ή ακόμα και να διανύσετε μία διαδρομη με το ποδήλατό σας.

Σύνολο επισκέψεων 2,247 , Σήμερα 2