Έρχεται θεαματικό φαινόμενο που θα συμβεί, για πρώτη φορά, μετά από 794 χρόνια…

Κόσμος

Ένα θεαματικό αστρονομικό φαινόμενο θα συμβεί για πρώτη φορά στο γήινο νυχτερινό ουρανό μετά τον Μεσαίωνα, στις 21 Δεκεμβρίου. Οι μεγάλοι πλανήτες Δίας και Κρόνος θα πλησιάσουν τόσο πολύ ο ένας τον άλλο που θα μοιάζουν σαν είναι ένας διπλός πλανήτης.

Οι προσεγγίσεις των δύο πλανητών -όπως φαίνονται από το δικό μας πλανήτη – είναι σχετικά αραιές, καθώς συμβαίνουν κάθε 20 περίπου χρόνια. Όμως η φετινή σύζευξη είναι ξεχωριστή, επειδή Δίας και Κρόνος θα έλθουν τόσο κοντά που θα μοιάζουν σαν ένας διπλός πλανήτης. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του καθηγητή αστρονομίας Πάτρικ Χάρτιγκαν του Πανεπιστημίου Ράις του Τέξας, την τελευταία φορά που μπορούσαν οι άνθρωποι να δουν κάτι παρόμοιο, ήταν στις 4 Μαρτίου 1226, δηλαδή πριν από 794 χρόνια…

Ουράνιος «γάμος»: Για 1η φορά από τον Μεσαίωνα Δίας και Κρόνος θα  πλησιάσουν τόσο πολύ που θα μοιάζουν σαν ένας διπλός πλανήτης | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ  | iefimerida.gr

Οι δύο πλανήτες προσεγγίζουν ο ένας τον άλλο στον ουρανό της Γης ήδη από φέτος το καλοκαίρι και στις 21 Δεκεμβρίου θα τους χωρίζει φαινομενικά μόνο το ένα πέμπτο της διαμέτρου της Σελήνης. Εκείνο το βράδυ, τόσο οι δύο πλανήτες όσο και αρκετοί από τους μεγαλύτερους δορυφόρους τους θα είναι ορατοί ταυτόχρονα από τα τηλεσκόπια.

Όσοι προτιμούν… να περιμένουν, θα ξαναδούν το κοντινό ζευγάρι Δία και Κρόνου, τον Μάρτιο του 2080, ενώ αυτό δεν θα ξανασυμβεί έως το 2400.

Σύνολο επισκέψεων 1,147 , Σήμερα 5