Από τους κορυφαίους, στον κόσμο, προορισμούς για φυσιολάτρες… Και με την σφραγίδα της UNESCO

Ο τόπος μας

Τα Αστερούσια Όρη στην Κρήτη έχουν αναδειχθεί ως ένας από τους κορυφαίους προορισμούς φυσιολατρικού τουρισμού, μετά και την ένταξη της νοτιότερης ελληνικής οροσειράς στο Παγκόσμιο Δίκτυο Περιοχών «’Ανθρωπος και Βιόσφαιρα» της UNESCO.

Μάλιστα, στόχος της Περιφέρειας Κρήτης είναι τα Αστερούσια Όρη να αποτελέσουν έναν σταθερό πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό για όλο τον χρόνο.

Η περιοχή, που εντάχθηκε στο δίκτυο της UNESCO, αποτελεί μια έκταση 367 τετραγωνικών χιλιομέτρων, η οποία περιλαμβάνει, επτά αρχαιολογικούς χώρους, τρεις περιοχές Natura, χαράδρες, φαράγγια, βουνοκορφές, παραλίες, χιλιόμετρα μονοπατιών, πάνω από 192 καταγεγραμμένα είδη φυτών, μία εξαιρετική βιόσφαιρα σε απόλυτη αρμονία με την φυσική παρουσία, τους οικισμούς και την άυλη πολιτιστική κληρονομιά.

Παράλληλα, πέρα από τη χερσαία έκταση περιλαμβάνεται και μια τεράστια παράκτια έκταση, η λεγομένη ελληνική τάφρος, το βαθύτερο τμήμα της Μεσογείου, με σπάνια είδη (φυσητήρες, φώκιες μονάχους μονάχους, δελφίνια).

Σύνολο επισκέψεων 3,312 , Σήμερα 1