Είναι Ελλάδα… Χτισμένα μέσα σε δάσος από έλατα και γεμάτα ιστορία…

Ταξιδεύοντας...

Τα κοσμικά Τρίκαλα Κορινθίας είναι φωλιασμένα στις πλαγιές του οροπεδίου της Ζήρειας και είναι το  μεγαλύτερο χωριό στην ανατολική πλευρά του όρους. Τα Τρίκαλα Κορινθίας αποτελούνται από τρείς συνοικίες τα Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας, τα Μεσαία Τρίκαλα Κορινθίας και τα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας. Τρεις οικισμοί, χτισμένοι στις πλαγιές του Όρους Κυλλήνη, πάνω στα ερείπια του αρχαίου Μύσαιου, σε υψόμετρο 900-1060 μέτρων.

Τα Άνω Τρίκαλα είναι χτισμένα σε υψόμετρο 1100 μέτρων στις πλαγιές του όρους Κυλλήνη, μέσα σε ελατοδάσος. Αποτελούν το ορεινότερο από τα τρία χωριά που απαρτίζουν τα Τρίκαλα.

Η Μέση Συνοικία Τρικάλων είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1050 μέτρων στις πλαγιές του όρους Κυλλήνη. Βρίσκεται μέσα σε πυκνό ελατοδάσος.

Η Κάτω Συνοικία Τρικάλων είναι χτισμένη σε υψόμετρο 900 μέτρων στις πλαγιές του όρους Κυλλήνη. Η Κάτω Συνοικία έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό από τα τρία χωριά.

Ο κάθε επισκέπτης των Τρικάλων έχει στη διάθεσή του τη δυνατότητα να ανακαλύψει πτυχές της αρχαίας ελληνικής ιστορίας, μοναδικά μονοπάτια και πανοράματα σπάνιας ελληνικής ομορφιάς, καθώς και σημαντικά πολιτιστικά μνημεία με σημαντική επιρροή στον τόπο της Κορινθίας, αλλά και της ευρύτερης Πελοποννήσου. Φωτογραφίες Lydia