Ένα από τα κορυφαία μυθιστορήματα για πρώτη φορά στον κινηματογράφο. Δείτε το trailer

Ελληνικός κινηματογράφος

Ένα από τα τελευταία μυθιστορήματα του Νίκου Καζαντζάκη, «Ο Καπετάν Μιχάλης», που θεωρείται από τα κορυφαία της νεοελληνικής λογοτεχνίας, ζωντανεύει για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη.

Πρόκειται για μία μεγάλη παραγωγή, που αποτελεί πιστή αναπαράσταση της εποχής με γυρίσματα σε όλο το εύρος της Κρητικής τοπιογραφίας και επιχειρεί να διαδώσει εντός και εκτός συνόρων το αέναο Κρητικό φρόνημα για ελευθερία και αυτοδιάθεση. Την κινηματογραφική μεταφορά του εμβληματικού βιβλίου αναλαμβάνει ο Κώστας Χαραλάμπους, ο οποίος υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία της. Στο ρόλο του Καπετάν Μιχάλη είναι ο Αιμίλιος Χειλάκης.

Λίγα λόγια για το έργο:

Κρήτη 1889, η χρονιά της επανάστασης. Κεντρικός ήρωας είναι ο Καπετάν Μιχάλης, ένας ασυμβίβαστος Κρητικός, μαυροντυμένος και αξύριστος, ωσότου ελευθερωθεί η Κρήτη. Τη στιγμή όμως που συναντά την Εμινέ, γυναίκα του αδελφοποιητού του, Νουρήμπεη, τον κυριεύει ένας δαίμονας. Ο πειρασμός δεν τον αφήνει σε ησυχία και τον αποσπά από αυτό που θεωρεί ιερό καθήκον, την απελευθέρωση της Κρήτης από τους Τούρκους. Γρήγορα τα πράγματα περιπλέκονται και μια νέα εξέγερση ξεσπά, η οποία θα αλλάξει για πάντα τις ζωές όλων των ηρώων.

Το βιβλίο “καπετάν Μιχάλης” κέρδισε τη διεθνή αναγνώριση, καθώς μεταφράστηκε συνολικά σε 28 γλώσσες, με πρώτη τα φινλανδικά το 1953 και τελευταία τα λιθουανικά το 2002.

Δείτε το πρώτο trailer