Και το καρναβάλι ξεκίνησε…

Κοινωνία

Άρχισαν οι καρναβαλικές δράσεις στο δήμο Πατρέων, με αφορμή την παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στον δήμαρχο.

Από τις 11:00 το πρωί εξελίσσονται μία σειρά υπαίθριες δράσεις στο κέντρο της πόλης. Το σύνολο Jazz της δημοτικής μουσικής του πολιτιστικού οργανισμού παίζει μουσική έξω από το δημοτικό θέατρο, «Απόλλων, ενώ η δημοτική μουσική βρίσκεται στην πόρτα του δημαρχείου, παιανίζοντας αποκριάτικους ρυθμούς.

Παράλληλα, ξυλοπόδαροι – μέλη της ομάδας X-Saltibagos περνούν από πεζόδρομους και θα καταλήξουν στην πλατεία Γεωργίου, ενώ καρναβαλοποδηλατάδες κάνουν βόλτα στην πόλη, με τελικό προορισμό την ίδια πλατεία.

Στην συνέχεια, ξεκινά πομπή όπου θα προπορεύεται το ανανεωμένο μουσικό άρμα και θα ακολουθούν οι Χ-Saltibagos, οι καρναβαλοποδηλατάδες, η βασίλισσα του πατρινού καρναβαλιού. Ταυτόχρονα, καρναβαλοθεατρικές κινούμενες μορφές θα περάσουν από κεντρικά σημεία της Πάτρας και θα καταλήξουν και αυτές με την σειρά τους έξω από το δημαρχείο. Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη παράδοση τού καρναβαλικού λαβάρου.

Σχετικά με τον προγραμματισμό των φετινών εκδηλώσεων, η κοινωφελής επιχείρηση ανακοίνωσε ότι «θα προχωρά βήμα – βήμα όσον αφορά την πραγματοποίηση καρναβαλικών δράσεων και πάντα με απόλυτο σεβασμό στα ισχύοντα μέτρα και στα υγειονομικά πρωτόκολλα και με κύριο μέλημα την υγεία των συμπολιτών μας».

Σύνολο επισκέψεων 9,046 , Σήμερα 1