Η Ελλάδα προετοιμάζεται για το καλοκαίρι… Και οι ξαπλώστρες θα αρχίσουν να απλώνονται…

Ο τόπος μας

Η Ελλάδα μπορεί να έχει καταγράψει περίπου 7.000 θανάτους και να βρίσκεται ξανά σε lockdown μετά από μια αύξηση στα κρούσματα που ενέτεινε την πίεση στο σύστημα υγείας, όμως προετοιμάζεται για να ανοίξει τα σύνορά της στους ξένους τουρίστες…

Το πρακτορείο Reuters, σε δημοσίευμά του αναφέρει ότι η Ελλάδα απλώνει ξαπλώστρες και ομπρέλες στις παραλίες, καθώς προετοιμάζεται να ανοίξει τα σύνορά της στους τουρίστες τον Μάιο”, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα ηγήθηκε των εκκλήσεων στην Ευρώπη για την υιοθέτηση ενός ψηφιακού πιστοποιητικού που θα δείχνει ότι κάποιος έχει εμβολιαστεί, ώστε να μπορεί να ταξιδέψει το καλοκαίρι.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο σημειώνει μάλιστα ότι οι κάτοικοι αρκετών ελληνικών νησιών έχουν εμβολιαστεί και η Ελλάδα σκοπεύει να εμβολιάσει όλους τους εργαζόμενους στον τουρισμό μέχρι το καλοκαίρι, μετά τις ευάλωτες ομάδες.

Όπως δήλωσε στο πρακτορείο ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, η Ελλάδα θα ανοίξει τα σύνορά της στους τουρίστες με κάθε τρόπο: «Τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί, που έχουν διαγνωστεί αρνητικά σε τεστ ή θα έχουν αναρρώσει από την ασθένεια και έχουν αντισώματα, είναι ευπρόσδεκτα στην Ελλάδα και θα τα καλωσορίσουμε ανεξάρτητα από τυχόν συμφωνίες», τόνισε. «Πρέπει να εξισορροπήσουμε όλες τις ανησυχίες επειδή έχουμε ανθρώπους που απασχολούνται στον τομέα, ανθρώπους που χρειάζονται να βρουν δουλειές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαχωριστικό, ατομικές ομπρέλες και άλλα "trends" για τις παραλίες

Σημειώνεται ότι το 2020, ήταν η χειρότερη χρονιά για τον παγκόσμιο τουρισμό, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού του ΟΗΕ. Μόλις 7,4 εκατομμύρια άνθρωποι ταξίδεψαν στην Ελλάδα, λιγότεροι από οποιαδήποτε χρονιά στη διάρκεια της δεκαετούς οικονομικής κρίσης, με τον συνολικό αριθμό των τουριστών να μειώνεται σε σύγκριση με τα 31,3 εκατομμύρια των τουριστών την αμέσως προηγούμενη χρονιά. Τα έσοδα από τον τουρισμό διολίσθησαν στα τέσσερα δισ. ευρώ το 2020 από 18 δισ. το 2019 κι η οικονομία συρρικνώθηκε πάνω από 8%.