Διαιτολόγοι: Αυτά τα λάθη πρέπει να αποφεύγετε τις ημέρες με πολύ ζέστη

Υγεία

Δαιτολόγοι αποκαλύπτουν όλα όσα πρέπει να προσέξετε αυτές τις καυτές καλοκαιρινές μέρες, καθώς η ενυδάτωση θα πρέπει να είναι η απόλυτη προτεραιότητά σας.

Τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε

Το πρώτο είναι ότι βασιζόμαστε στο αίσθημα της δίψας για να πιούμε νερό. Στην περίπτωση αυτή όμως το σώμα μας έχει ήδη αφυδατωθεί κατά περίπου 2%. Επομένως πίνουμε συχνά νερό χωρίς να περιμένουμε να νιώσουμε το αίσθημα της δίψας.

Το δεύτερο λάθος είναι ότι επιλέγουμε παγωμένο νερό το οποίο δεν μας ξεδιψά και τόσο αποτελεσματικά. Το νερό της βρύσης και μάλιστα σε θερμοκρασία δωματίου, επειδή τότε έχει φανεί ότι πίνουμε περισσότερο συγκριτικά με το παγωμένο νερό, συνιστάται να αποτελεί την πρώτη μας επιλογή.

Περιορίστε την κατανάλωση καφέ, παρότι συνυπολογίζεται πλέον στη συνολική ενυδάτωση του οργανισμού. Μην υπερβαίνετε τα δύο φλιτζάνια την ημέρα επειδή έχει διουρητική δράση.
Το ίδιο ισχύει και για τα αλκοολούχα που προκαλούν διούρηση και αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος. Συνεπώς πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο.

Μην υποκύψετε στον πειρασμό των παγωτών και των αναψυκτικών επειδή έχουν πολλές θερμίδες. Οι γρανίτες και τα light αναψυκτικά είναι προτιμότερα.

Σύνολο επισκέψεων 1,449 , Σήμερα 1