Προσοχή. Τα lockdown έφεραν αύξηση καταγμάτων στα ισχία. Τι αναφέρουν επιστήμονες

Υγεία

Αύξηση των καταγμάτων ισχίου καταγράφεται λόγω της «αποδυνάμωσης» του οργανισμού και οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η πανδημία και τα λουκέτα ευθύνονται.

Για παράδειογμα στη Βρετανία σημειώθηκε ρεκόρ 72.000 κατά τη διάρκεια του 2022, το οποίο είναι περίπου 10% υψηλότερο από τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν τα δύο πρώτα χρόνια της κρίσης του ιού.

Οι γιατροί ισχυρίστηκαν ότι τα στατιστικά στοιχεία προσφέρουν μια «πρώιμη ένδειξη» των πραγματικών επιπτώσεων της «φυσικής αποσύνθεσης» – αλλαγές στο σώμα που προκαλούνται από τη σωματική αδράνεια και την αχρηστία που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Αφορμή για την ανακοίνωση αυτή έδωσε η επείγουσα χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Σοφία Λόρεν για την αντιμετώπιση πολλών «σοβαρών καταγμάτων» σε διάφορα μέρη του ισχίου της μετά από πτώση στο σπίτι της στην Ελβετία.

Η έκθεση, που δημοσιεύθηκε από το Βασιλικό Κολέγιο Ιατρών, ανέφερε ότι “η σωματική αποδυνάμωση και ο αυξημένος κίνδυνος πτώσης λόγω της πανδημίας μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των ατόμων που κινδυνεύουν από κάταγμα ευθραυστότητας».