Ούτε οι Μαλδίβες, ούτε η Αυστραλία… H Ελλάδα ο πιο εντυπωσιακός ιστιοπλοϊκός προορισμός στον κόσμο

Ο τόπος μας

H Ελλάδα κατατάσσεται ως ο πιο εντυπωσιακός ιστιοπλοϊκός προορισμός στον κόσμο, αποσπώντας την πρώτη θέση της σχετικής κατάταξης των 10 κορυφαίων προορισμών που συνέταξε το βρετανικό περιοδικό πολυτελούς lifestyle LLM.

Σύμφωνα με το περιοδικό, η Ελλάδα, με τα νησιά της, προσφέρει ποικιλία συνθηκών ιστιοπλοΐας, από τα ήπια νερά του Ιονίου μέχρι τα πιο άστατα του Αιγαίου. Προσφέρει πολλά διαφορετικά είδη καταλύματος, από κάμπινγκ σε απομακρυσμένες παραλίες μέχρι πολυτελείς βίλες αλλά και δυνατότητα διανυκτέρευσης στο σκάφος.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το περιοδικό, «υπάρχουν πολλές διαφορετικές διαδρομές που μπορείτε να ακολουθήσετε μέσω του γιώτινγκ σε όλη την Ελλάδα. Μια επιλογή είναι να ξεκινήσετε από την Αθήνα και να πλεύσετε προς τη χερσόνησο της Πελοποννήσου πριν κατευθυνθείτε προς τα νησιά, ενώ μια άλλη δημοφιλής διαδρομή είναι να ξεκινήσετε από την Αθήνα και να κατευθυνθείτε δυτικά προς την Κέρκυρα πριν κατεβείτε στα υπόλοιπα νησιά στο Ιόνιο. Όποια διαδρομή κι αν επιλέξετε, να είστε σίγουροι ότι θα απολαύσετε εκπληκτικά τοπία, καταγάλανα νερά και πολλές ευκαιρίες εξερεύνησης στην ξηρά».

Ακολουθούν οι υπόλοιποι 9 κορυφαίοι προορισμοί ιστιοπλοΐας στον κόσμο: Κροατία, Βαλεαρίδες, Μαλδίβες, Σαρδηνία, Κορσική, Ιταλία, Αζόρες, Αυστραλία και Καραϊβική.