Τουρίστες από όλο τον κόσμο το χαρακτηρίζουν ως το πιο “περίεργο” και “χαρισματικό” ελληνικό νησί

Ο τόπος μας

Ο, παγκόσμιου κύρους, ταξιδιωτικός οδηγός, «Lonely Planet», συγκαταλέγει την Ικαρία ανάμεσα στους πενήντα κορυφαίους προορισμούς σε όλο τον κόσμο.

Το νησί του ανατολικού Αιγαίου καταλαμβάνει την 7η θέση στην κατηγορία «Προορισμοί με την καλύτερη αξία», με τους συντάκτες να το χαρακτηρίζουν ως «το πιο “περίεργο” και χαρισματικό ελληνικό νησί». Όπως αναφέρουν «το ιδιόμορφο έδαφός του διαθέτει εντυπωσιακά δασώδη φαράγγια, βραχώδη σεληνιακά τοπία και κρυμμένες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά. Το ανεξάρτητο πνεύμα της Ικαρίας, η μοναδική κουλτούρα της (με τα χαρακτηριστικά σπίτια που μοιάζουν με βράχους), ο νυχτερινός τρόπος ζωής και τα ξέφρενα πανηγύρια προέκυψαν μέσα από αιώνες απομονωμένης ζωής κάτω από τη συνεχή απειλή των πειρατών και των ξένων εισβολέων».

Στην ίδια κατηγορία περιλαμβάνονται, επίσης, οι Μεσοδυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ, η Πολωνία, η Νικαράγουα, τα ρωμαϊκά συνοριακά οχυρά του Δούναβη στην Ρουμανία, η περιοχή Οτάγκο στην Νέα Ζηλανδία, η Αίγυπτος, η Αλγερία, η Νορμανδία και τα νυκτερινά τρένα στην Ευρώπη.

Όπως τονίζουν οι εκδότες, η συγκεκριμένη ετήσια ειδική έκδοση συνιστά έναν «ολοκληρωμένο και εμπνευστικό κατάλογο 50 απίστευτων προορισμών που πρέπει να γνωρίσετε στη διάρκεια του επόμενου έτους, ένα μείγμα από αναδυόμενες περιοχές, μέρη που έχουν υποτιμηθεί ή συχνά παραβλέπονται και ήδη γνωστούς προορισμούς που προβάλλονται με φρέσκια ματιά».