Εκατομμύρια τουρίστες αποφάσισαν: Αυτό το νησί μας είναι από τα καλύτερα της Ευρώπης

Ο τόπος μας

Στα βραβεία Readers’ Choice Awards 2023, του παγκοσμίως έγκυρου ταξιδιωτικού περιοδικού Conde Nast Traveller, η Μύκονος αναδείχθηκε ως δεύτερο καλύτερο ευρωπαϊκό νησί και ως κορυφαίος ελληνικός προορισμός. Η Ελλάδα συνολικά κατέλαβε την τρίτη θέση στο τοπ 20 των χωρών που αποτελούν τους καλύτερους προορισμούς. Οι βαθμολογίες στηρίχθηκαν στην ψηφοφορία εκατομμυρίων αναγνωστών από όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το νησί των Ανέμων βρέθηκε στην πρώτη σειρά από τους ελληνικούς προορισμούς και στη δεύτερη σε όλη την Ευρώπη μετά τη Σαρδηνία, με βαθμό 87,35. Στην πρώτη 20άδα των ελληνικών νησιών βρίσκονται επίσης Πάρος, η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Κως, η Σκιάθος, η Σίφνος, η Σαντορίνη και η Κρήτη. Στους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς προορισμούς περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η Ίμπιζα, τα Κανάρια Νησιά, οι Αζόρες, η Μινόρκα, το Χβαρ στην Κροατία, η Μάλτα, η Ίσκια στην Ιταλία , η Μαγιόρκα κ.α. Σημειώνεται ότι η βαθμολογία βασίζεται στα επίπεδα ικανοποίησης που δήλωσαν για αυτά τα νησιά οι αναγνώστες του περιοδικού.

Οι 20 καλύτεροι τουριστικοί προορισμοί παγκοσμίως

Σε αυτήν την κατάταξη την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Ιαπωνία και τη δεύτερη η Ιταλία, ενώ η χώρα μας αναδεικνύεται τρίτη, με την Ιρλανδία και τη Νέα Ζηλανδία να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα. Ακολουθούν η Ισπανία και η Πορτογαλία, ενώ η Γαλλία εμφανίζεται στην 20η θέση.

 1. Ιαπωνία

 2. Ιταλία

 3. Ελλάδα

 4. Ιρλανδία

 5. Νέα Ζηλανδία

 6. Ισπανία

 7. Πορτογαλία

 8. Ισραήλ

 9. Νορβηγία

 10. Ελβετία

 11. Τουρκία

 12. Αυστραλία

 13. Ισλανδία

 14. Κροατία

 15. Γερμανία

 16. Ηνωμένο Βασίλειο

 17. Νότια Αφρική

 18. Αυστρία

 19. Σρι Λάνκα

 20. Γαλλία