Έχετε πόνους τις δύσκολες ημέρες; Αυτές οι τροφές μπορούν να σας ανακουφίσουν, αν δεν θέλετε να πάρετε χάπια…

Διατροφή Υγεία

Σύμφωνα με τα επιστημονικά στατιστικά, το 80% των γυναικών που έχουν περίοδο εμφανίζουν κράμπες κάποια στιγμή στη ζωή τους, οι οποίες μπορεί να σας χαλάσουν τη μέρα και να σας κάνουν, τουλάχιστον, να νιώθετε αρκετά άβολα.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου συνιστά να αντιμετωπιστεί ο πόνος της περιόδου με ασπιρίνη, ιβουπροφαίνη ή παρακεταμόλη και εάν αυτές οι μέθοδοι δεν είναι χρήσιμες, ας μιλήσουμε με το γιατρό μας για ένα ισχυρότερο παυσίπονο, όπως η ναπροξένη ή κωδεΐνη.

Όμως υπάρχουν και πολλές γυναίκες που δεν θέλουν να παίρνουν χάπια για αυτές τις δύσκολες ώρες και αναζητούν εναλλακτική λύση, ώστε να αντιμετωπίσουν τον πόνο με φυσικό τρόπο.

Έρευνα επιστημόνων ανακάλυψε ότι η λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης Ε μπορεί να μειώσει ή να ελαχιστοποιήσει τις κράμπες περιόδου, καθιστώντας τις πιο ανεκτές και επιτρέποντας στους πάσχοντες να συνεχίσουν τη μέρα τους με ευκολία. Είναι γνωστό ότι η βιταμίνη Ε προάγει το υγιές δέρμα και τα οστά, αλλά πρόσφατα, οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες της βιταμίνης έγιναν πιο ξεκάθαρες. Κι είναι αυτές οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες που υποδεικνύουν οι έρευνες ότι μειώνουν τον πόνο της περιόδου. Αυτό συμβαίνει γιατί μειώνουν την απελευθέρωση του αραχιδονικού οξέος και τη μετατροπή του σε προσταγλανδίνη, η συγκέντρωση της οποίας προκαλεί τις μυϊκές κράμπες που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η βιταμίνη Ε θα μπορούσε να είναι μια ελκυστική επιλογή για την αντιμετώπιση των κράμπων.

Ποια τρόφιμα έχουν βιταμίνη Ε

Αν δεν θέλετε να πάρετε συμπλήρωμα βιταμίνης Ε μπορείτε να την προσθέσετε στη διατροφή σας φυσικά με τροφές.

Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε:

Ηλιέλαιο
Ηλιόσπορους
Αμύγδαλα
Φιστίκια και φυστικοβούτυρο
Σπανάκι
Κόκκινη πιπεριά
Σπαράγγι
Μάγκο
Αβοκάντο