Αυτή είναι η νεαρότερη μητέρα που έχει καταγραφεί στα παγκόσμια ιατρικά χρονικά…

Κόσμος

Η Λίνα Μεδίνα, από το Περού, είναι νεαρότερη μητέρα που έχει καταγραφεί στα παγκόσμια ιατρικά χρονικά, καθώς σε ηλικία μόλις 5 χρονών, 7 μηνών και 21 ημερών έφερε στον κόσμο ένα υγιές αγόρι…

Η Λίνα μεταφέρθηκε από τους γονείς της στο νοσοκομείο επειδή η κοιλιά της “κατά έναν περίεργο τρόπο”, όπως έλεγαν, είχε φουσκώσει υπερβολικά. Στην αρχή οι γονείς νόμιζαν πως πρόκειται για όγκο, όμως στη συνέχεια, μετά από ιατρικές εξετάσεις, οι γιατροί αποφάνθηκαν πως η μικρή Λίνα διανύει τον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Ενάμιση μήνα μετά, στις 14 Μαΐου 1939, η Λίνα γέννησε ένα υγιές αγόρι με καισαρική τομή, λόγω του γεγονότος ότι η λεκάνη της ήταν υπερβολικά μικρή για να γεννήσει φυσιολογικά, εξ αιτίας του νεαρού της ηλικίας της.

Η νεαρή μητέρα είχε την πρώτη της έμμηνο ρύση σε ηλικία μόλις 2 ετών, το στήθος της ήταν ήδη σχηματισμένο σε ηλικία 4 ετών, ενώ στην ηλικία των 5 ετών η λεκάνη της είχε ήδη ανοίξει και τα οστά της είχαν ήδη ωριμάσει αρκετά.

Το νεογέννητο γεννήθηκε έχοντας βάρος 2 κιλά και 700 γραμμάρια και βαπτίσθηκε Χεράρδο, λαμβάνοντας το όνομα του μαιευτήρα γιατρού.

Ποτέ δεν αποκάλυψε τον πατέρα του παιδιού της, ούτε και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έμεινε έγκυος.

Lina Medina: The Youngest Mother in the World