Γυμνάζεστε; Είναι σημαντικό να τρώτε αυτόν τον ξηρό καρπό, πριν την άσκηση

Διατροφή

Νέα μελέτη έδειξε ότι γυναίκες και άνδρες που έτρωγαν 57 γραμμάρια αμύγδαλα καθημερινά επί ένα μήνα, είχαν αυξημένα επίπεδα καλού λίπους στο αίμα τους αμέσως μετά από μια συνεδρία έντονης άσκησης.

Αυτά τα μόρια καλού λίπους, η λεγόμενη οξυλιπίνη (οξειδωμένο λίπος), συντίθενται από το λινολεϊκό οξύ από τον καφέ λιπώδη ιστό και έχουν ευεργετική επίδραση στη μεταβολική υγεία και στη ρύθμιση της ενέργειας.

Σύμφωνα με τους ερευνητές «οι εθελοντές που κατανάλωναν 57 γραμμάρια αμύγδαλα καθημερινά επί ένα μήνα πριν από μία συνεδρία έντονης προπόνησης, είχαν περισσότερα καλά λιπαρά στο αίμα τους αμέσως μετά την άσκηση, ανέφεραν ότι αισθάνονται λιγότερη κόπωση και ένταση, περισσότερη δύναμη στο πίσω μέρος των ποδιών και μειωμένη μυϊκή βλάβη».

Στην κλινική δοκιμή συμμετείχαν 38 άνδρες και 26 γυναίκες ηλικίας μεταξύ 30 και 65 ετών, οι οποίοι δεν έκαναν τακτικά προπονήσεις με βάρη. Περίπου οι μισοί λάμβαναν καθημερινά αμύγδαλα, ενώ οι άλλοι μισοί αποτελούσαν την ομάδα ελέγχου και έτρωγαν καθημερινά μια μπάρα δημητριακών αντίστοιχων θερμίδων. Οι ερευνητές έλαβαν δείγματα αίματος και ούρων πριν και μετά την περίοδο των τεσσάρων εβδομάδων λήψης των συμπληρωμάτων διατροφής.

Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η καθημερινή κατανάλωση αμυγδάλων οδηγεί σε αλλαγή του μεταβολισμού, μειώνοντας τη φλεγμονή και το οξειδωτικό στρες από την άσκηση και επιτρέποντας στο σώμα να ανακάμψει πιο γρήγορα.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν τα αμύγδαλα παρέχουν ένα μοναδικό και πολύπλοκο μείγμα θρεπτικών συστατικών και πολυφαινολών που μπορεί να υποστηρίξει τη μεταβολική ανάκαμψη από τα στρεσογόνα επίπεδα άσκησης. Τα αμύγδαλα έχουν υψηλές ποσότητες πρωτεΐνης, καλά λιπαρά, βιταμίνη Ε, μέταλλα και φυτικές ίνες. Η φλούδα τους περιέχει πολυφαινόλες που καταλήγουν στο παχύ έντερο και βοηθούν στον έλεγχο της φλεγμονής και του οξειδωτικού στρες, όπως σημειώνουν.

Σύνολο επισκέψεων 1,815 , Σήμερα 2