Ένα μυθικό μέρος της Αθήνας που έχει γράψει χρυσές σελίδες. Και σήμερα… Δείτε το βίντεο

Ο τόπος μας

Ένα μυθικό μέρος της Αθήνας που έχει γράψει χρυσές σελίδες τόσο στην κοσμική όσο και στην νυχτερινή ζωή της πόλης, είναι τα Αστέρια Γλυφάδας…

Ανδρέας Παπανδρέου, Κωνσταντίνος Καραμανλής, Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Κώστας Βουτσάς, Αλίκη Βουγιουκλάκη, είναι μόνο μερικά από τα μεγάλα ονόματα που έχουν αφήσει το αποτύπωμα τους είτε στην διάσημη Πλαζ των Αστεριών, ειτε στο νυχτερινό κέντρο.

Τόλης Βοσκόπουλος, Στράτος Διονυσίου, Αντώνης Ρέμος, Άννα Βίσση, Κωνσταντίνα, Νότης Σφακιανάκης είναι μόνο λίγα από τα μεγάλα ονόματα που τραγούδησαν δίπλα στα κύματα της Γλυφάδας.

Αστέρια Γλυφάδας: Η εγκαταλελειμμένη σμαραγδένια πολιτεία [βίντεο] - iefimerida.gr

Και φτάνοντας στο σήμερα μια πεντάστερη γαλάζια πολιτεία που όμοια της δεν έχει ξανά δημιουργηθεί στην Αττική έτοιμη να ανοίξει σε λίγες μέρες τις πύλες της. Σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη, προβλέπεται η δημιουργία 127 πολυτελών δωματίων, σουιτών και βιλών, καθώς και εκθεσιακός χώρος και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, 2 εστιατόρια, αρχαιολογικοί περίπατοι, χώροι δραστηριοτήτων για παιδιά και εφήβους, κέντρο αναζωογόνησης.

Στην τουριστική επένδυση προβλέπεται επίσης η δημιουργία δικτύου για χρήση μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων με σταθμούς φόρτισης, δικτύου πεζοδρόμων, δύο αρχαιολογικών περιπάτων καθώς και υπαίθριων καλλιτεχνικών εκθέσεων.

Tα «Αστέρια» της Γλυφάδας, ευοίωνο μέλλον αλλά και φωτεινό παρελθόν

Δείτε το βίντεο του upstories και ταξιδέψτε στον χρόνο γνωρίζοντας την ιστορία του πιο λαμπρού άστρου στην ιστορία της Αθήνας.