Μία απόλαυση που μας χαρίζει ζωή… Για αυτό και το αποκαλούν το μυστικό της μακροζωίας

Υγεία

Γέλιο!

Μία από τις μεγάλες απολαύσεις που μας χαρίζει η ζωή, αλλά και μία απόλαυση που μας επιστρέφει Ζωή κάθε λεπτό που γελάμε! Πολλοί μάλιστα το αποκαλούν το μυστικό της μακροζωίας, κι αυτό γιατί, όπως αποδεικνύεται από μελέτες, το γέλιο κάνει καλό στην υγεία της καρδιάς μας!

Κάθε φορά, λοιπόν, που γελάμε, όπως αναφέρει ο Δρ. Ηλίας Τσούγκος, Διευθυντής ΣΤ’ Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, ενισχύεται η καλή λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων, σε βαθμό μάλιστα που τα οφέλη για την καρδιά να μπορούν να συγκριθούν με εκείνα της σωματικής άσκησης. Μισή ώρα γυμναστικής τρεις φορές την εβδομάδα και 15 λεπτά γέλιου καθημερινά είναι η καλύτερη αγωγή για το καρδιαγγειακό σύστημα.

Πώς;

Αυξάνει τη ροή του αίματος σε όλο το σώμα μας.

Η υγιής ροή του αίματος σημαίνει ότι η καρδιά, οι μύες, τα χέρια και τα πόδια μας λαμβάνουν τη βέλτιστη ροή αίματος πλούσιου σε οξυγόνο, το οποίο συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου κάποιου εγκεφαλικού επεισοδίου ή καρδιακής προσβολής.

Μειώνει τις ορμόνες του στρες.

Το γέλιο διεγείρει την κυκλοφορία και βοηθά στη χαλάρωση των μυών, τα οποία συμβάλλουν στη μείωση ορισμένων από τα σωματικά συμπτώματα του στρες καθώς και των κινδύνων για την υγεία της καρδιάς μας.

Αυξάνει τα επίπεδα της «καλής» χοληστερόλης.

Η υψηλή χοληστερόλη LDL (το κακό είδος δηλαδη) μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή νόσο εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία. Το γέλιο έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει θετικά την HDL χοληστερόλη (το καλό είδος) στο σώμα μας. Είναι μάλιστα ιδιαίτερα σημαντικό για τους διαβητικούς ασθενείς, οι οποίοι συνήθως έχουν χαμηλότερα επίπεδα HDL χοληστερόλης.

Γελάστε λοιπόν… με την καρδιά σας!