Είναι εδώ τα πιο εντυπωσιακά πουλιά του κόσμου… Η ομορφιά τους… κόβει την ανάσα. Εικόνες

Και όμως συμβαίνει...

Τα Φοινικόπτερα είναι από τα πιο εντυπωσιακά πουλιά που μπορεί να συναντήσει κάποιος σε μια υγροτοπική περιοχή. Ζουν στους υγρότοπους των παράκτιων χωρών της Μεσογείου, την Αφρική, την Ινδική υποήπειρο και την Μέση Ανατολή.

Η επιστημονική παρακολούθηση στο Δέλτα του Έβρου έκρυβε μία ευχάριστη έκπληξη, με την εύρεση ενός δακτυλιωμένου Φοινικόπτερου.

Συγκεκριμένα παρατηρήθηκε στη λιμνοθάλλασσα Δράνα, ένα πουλί το οποίο είχε δακτυλιωθεί στο Δέλτα του Γκεντίζ (στην περιοχή της Σμύρνης) στην Τουρκία, το 2004. Το συγκεκριμένο Φοινικόπτερο έχει ξαναεμφανιστεί στο Δέλτα του Έβρου το 2011 και έκτοτε δεν είχε ξαναπαρατηρηθεί. Σημειώνεται πως τα Φοινικόπτερα μπορούν να φτάσουν στην ηλικία ακόμα και των 30 ή και 40 ετών στη φύση! Την περιοχή του Δέλτα του Έβρου, αυτή την εποχή, επισκέπτονται περισσότερα από 4.000 φοινικόπτερα.

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί πάνω από 320 είδη πουλιών στο Δέλτα του Έβρου. Η μεγάλη ποικιλία των ειδών είναι χαρακτηριστικό του Δέλτα. Η γεωγραφική θέση, καθώς και οι εκτεταμένες εκτάσεις φυσικών βιοτόπων συμβάλλουν σημαντικά στην αξία του για την ορνιθοπανίδα.

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από Δέλτα του Έβρου.

Μπορεί να είναι εικόνα καλοβατικό πτηνό, σώμα νερού και φύση

Μπορεί να είναι εικόνα καλοβατικό πτηνό και φύση

Μπορεί να είναι εικόνα καλοβατικό πτηνό και φύση

Σύνολο επισκέψεων 1,489 , Σήμερα 1