Απάντηση στους… τρομοκράτες για τη μετάλλαξη του κορωνοϊού. Πόσο γρήγορα θα ετοιμαστεί νέο εμβόλιο

Υγεία

Συνεχείς δηλώσεις ειδικών λοιμωξιολόγων και… λοιμωξιολογούντων από Μέσα Ενημέρωσης για τη μετάλλαξη του ιού και αν καλύπτεται από το εμβόλιο, έχουν προκαλέσει την ανησυχία των πολιτών που ανέμεναν το εμβόλιο ως μία ανάσα…

Κάτω από αυτό το κλίμα ψυχολογικής πίεσης που ασκούν στον κόσμο, ειδικοί και μη, η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNtech δήλωσε πως είναι σε θέση να διαθέσει νέο εμβόλιο σε διάστημα έξι εβδομάδων σε περίπτωση μετάλλαξης του ιού.

Άλλωστε, τόσο η Pfizer όσο και η Moderna δοκιμάζουν ήδη τα εμβόλιά τους για να διαπιστώσουν εάν λειτουργούν κατά της νέας μεταλλαγμένης εκδοχής του ιού, η οποία εντοπίσθηκε πρόσφατα στο Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες.

«Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, περιμένουμε ότι η ανοσία που αποκτήθηκε μέσω του εμβολίου της Moderna θα λειτουργεί προστατευτικά κατά των μεταλλάξεων που έχουν πρόσφατα περιγραφεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Θα πραγματοποιήσουμε επιπλέον τεστ τις επόμενες εβδομάδες για να επιβεβαιώσουμε την προσδοκία αυτή», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Moderna.

Κορωνοϊός: Το εμβόλιο των Pfizer/Biontech είναι "αποτελεσματικό κατά 90%" |  ΣΚΑΪ

H Pfizer από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι επεξεργάζεται στοιχεία σχετικά με την ικανότητα δειγμάτων αίματος ανθρώπων που έχουν εμβολιασθεί με το εμβόλιο των Pfizer/BioNtech να εξουδετερώσουν το νέο στέλεχος του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ωστόσο, 12,5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των BioNTech/Pfizer θα παραδοθούν προς το τέλος του χρόνου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύνολο επισκέψεων 401 , Σήμερα 1