Γιατί σήμερα οι Έλληνες… γιορτάζουν. Απίστευτα ρεκόρ για μία καθημερινή συνήθεια…

Κοινωνία

Το αγαπημένο καθημερινό ρόφημα εκατομμυρίων ανθρώπων σήμερα έχει την τιμητική του. Η 1η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί από το 2015 ως Παγκόσμια ημέρα καφέ. Και ιδιαίτερα οι Έλληνες… γιορτάζουν καθώς ο καφές είναι το απόλυτο εθνικό τονωτικό μας ρόφημα…

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, 5 δισεκατομμύρια κούπες καταναλώνουν ετησίως οι Έλληνες, με τον μέσο όρο να βγαίνει σε 510 κούπες καφές τον χρόνο ανά άτομο!

Απίστευτο και όμως η  κατανάλωση καφέ  στην Ελλάδα φτάνει τους 40.000 τόνους, το 40% των οποίων καταναλώνεται σε καφετέριες και άλλα καταστήματα, και το 60% των οποίων καταναλώνεται στο σπίτι.

Πρώτη σε παγκόσμια κατάταξη έρχεται η Φινλανδία με 12 κιλά ετήσια κατανάλωση ανά κάτοικο, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην 16η θέση με κατανάλωση 5,5 κιλών.

Άλλες έρευνες έχουν καταδείξει ότι οι κάτοικοι της Αττικής πίνουν περισσότερο (91%) καφέ από ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ η ηλικιακή ομάδα 16-24 είναι αυτή με την χαμηλότερη κατανάλωση (70%). Επίσης οι άνδρες, οι μεγαλύτερες ηλικίες (35-55) και οι κάτοικοι της επαρχίας είναι οι ομάδες που σε ποσοστό 8% πίνουν τουλάχιστον τέσσερις καφέδες την ημέρα.

Η πιο δραστήρια ηλικιακή ομάδα (25-34) είναι αυτή που δαπανά τα περισσότερα χρήματα σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες. Σε ποσοστό 15% θα διαθέσει πάνω από 21 ευρώ την εβδομάδα για το ρόφημα της. Σε ότι αφορά στα είδη τα λιγότερα ξοδεύουμε στον φραπέ (58% των ερωτηθέντων έως 6 ευρώ) και τα περισσότερα στον εσπρέσσο (20% πάνω από 21 ευρώ).

Σύνολο επισκέψεων 2,159 , Σήμερα 3