Η λευκή… Σαχάρα της Ελλάδας. Σπάνιο τοπίο δύο χιλιομέτρων. Δείτε το βίντεο

Ο τόπος μας

Και όμως  στην Ελλάδα υπάρχει μια έρημος στην οποία υπάρχει σπάνια λευκή άμμος, ψηλοί αμμόλοφοι και ελάχιστη βλάστηση. Είναι ένα μέρος που όταν το επισκεφτείτε καλοκαίρι, θα πρέπει να οπλιστείτε με αρκετά μπουκάλια νερό για να αντέξετε την αφυδάτωση και τις υψηλές θερμοκρασίες.

Το μήκος της αγγίζει τα 2 χιλιόμετρα και το πλάτος τα 500 μέτρα. Είναι στην Ελαφόνησο, στην νότια πλευρά της, σε μια μεγάλη έκταση, κοντά στην παραλία Σίμος.

Την όμορφη μονοτονία του τοπίου διακόπτουν μόνο μερικά φυτά κέδρου, τα οποία είναι τα μόνα που μπορούν να επιβιώσουν σε αυτό το αντίξοο περιβάλλον. Οι επισκέπτες της παραλίας του Σίμου βιώνουν ένα μικρό κομμάτι αυτού του ιδιαίτερου περιβάλλοντος περπατώντας για να φτάσουν στην παραλία. Οι πολυάριθμοι και ψηλοί αμμόλοφοι έχουν σχηματιστεί από τους ανέμους, οι οποίοι πνέουν συχνά και με σφοδρότητα στην περιοχή.

Από τη μια μεριά συσσωρεύουν την άμμο και σχηματίζουν τους αμμόλοφους, από την άλλη μεριά βοηθούν μαζί με τα κύματα στη διάβρωση των υποκείμενων πετρωμάτων και στη δημιουργία νέων ποσοτήτων λευκής άμμου.

Δείτε ένα όμορφο βίντειο από την ομάδα haanity