Έρχεται e-shop πώλησης εκμαγείων και πιστών αντιγράφων αρχαίων έργων τέχνης

Πολιτισμός

Σε νέα εποχή εισέρχεται ο Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ) έπειτα από την πρόσφατη ψήφιση του νόμου 4761/2020 που του επιτρέπει να δημιουργήσει τεράστια γκάμα αντικειμένων πολιτιστικού περιεχομένου -ακριβή αντίγραφα, αλλά και σύγχρονα καλλιτεχνήματα εμπνεόμενα από την πολιτιστική κληρονομιά.

Ο ΟΔΑΠ διαθέτει μία εντυπωσιακή μοντελοθήκη, αλλά και μοναδικές μήτρες, που χρονολογούνται ήδη από τη δεκαετία του ΄50. Παλιά και εξίσου σπάνια εκμαγεία βρίσκονται διασκορπισμένα σε Μουσεία και Εφορείες Αρχαιοτήτων ανά την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό τον προσεχή Μάρτιο θα ξεκινήσει η λειτουργία e-shop. Παράλληλα αναζητείται άμεσα νέος μεγαλύτερος χώρος για τη δημιουργία σύγχρονων εργαστηρίων κατασκευής εκμαγείων και αντιγράφων αρχαίων έργων τέχνης. Αναδιοργανώνονται και εκσυγχρονίζονται ριζικά τα πωλητήρια.

Να παραμείνουν στην εργασία τους οι 200 συμβασιούχοι του ΤΑΠ

Ακόμη σχεδιάζεται να δημιουργηθεί Επαγγελματική Σχολή για τεχνίτες εκμαγείων και συνεργασία με Σχολές Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου οι φοιτητές να ασκούνται στα εργαστήρια του ΟΔΑΠ. Επίσης θα δημιουργηθεί Κέντρο Μελέτης Εκμαγείων, το οποίο θα συγκεντρώσει τα σπάνια εκμαγεία και τις μοναδικές μήτρες ανά την Ελλάδα, προκειμένου να είναι προσβάσιμα στους μελετητές και στο ευρύ κοινό.

Σύνολο επισκέψεων 1,306 , Σήμερα 1