“Βούλιαξε” ο Έβρος. Φόβοι για υπερχείλιση φράγματος στη Βουλγαρία. Εικόνες

Περιβάλλον

Είναι δύσκολη η κατάσταση στον Έβρο… Το ύψος του νερού στον Ερυθροπόταμο συνεχίζει ν’ αυξάνεται, οι καλλιέργειες σε όλη την κοιλάδα του ποταμού είναι πλημμυρισμένες και όλες οι αντλίες δουλεύουν και βγάζουν τα νερά προς το ποτάμι. Οι κάτοικοι ανησυχούν γιατί δεν μπορούν να γνωρίζουν τις ποσότητες νερού που θα συνεχίσουν να κατεβαίνουν από τη Βουλγαρία.

Η πρωτοφανής ποσότητα νερού που έπληξε χθες όλο το νομό Έβρου, κράτησε κλειστούς μέχρι σήμερα τους δύο κόμβους στη βόρεια και νότια είσοδο της Ορεστιάδας, ενώ προκάλεσε προβλήματα σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου. Το νερό της έντονης βροχόπτωσης εισέβαλε σε αρκετές κατοικίες, κυρίως στην περιοχή της Σαγήνης, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί η εκκένωσή τους.

Το φράγμα του Ιβαϊλοβγκραντ στη Βουλγαρία κοντά στα ελληνικά σύνορα από το οποίο απελευθερώνονται τεράστιες ποσότητες νερού

Ζημίες υπέστησαν μηχανήματα, οχήματα και αγροτικοί εξοπλισμοί. Σε μεγάλο βαθμό έχουν πληγεί και οι αγροτικές καλλιέργειες, ενώ αποκαταστάθηκε στη διάρκεια της νύχτας το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην υδροδότηση του Νεοχωρίου. Ταυτόχρονα με την καταγραφή των ζημιών, η οποία είναι ήδη σε εξέλιξη, το βλέμμα είναι στραμμένο στην επικείμενη υπερχείλιση του φράγματος του Ιβαήλοβγκραν, στη Βουλγαρία. Εντός των επόμενων δύο 24ωρων θα φανεί τι ποσότητες και με ποια ένταση θα φτάσει το νερό σε Άρδα και Έβρο.

Οι πλημμύρες στον Έβρο. Ίδια κατάσταση εδώ και 60 χρόνια

Σύνολο επισκέψεων 1,176 , Σήμερα 1