Όσο περισσότερες από αυτές τις τροφές τρώτε, τόσο θα αποφεύγετε τις ασθένειες…

Διατροφή

Έρευνες μεγάλων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, σε όλο τον κόσμο έχουν, δείξει ότι το μικροβίωμα του εντέρου -τα βακτήρια και τα μικρόβια στον πεπτικό σας σωλήνα- έχει συνδεθεί με τη βελτίωση της γνωστικής υγείας, του ανοσοποιητικού συστήματος, ακόμη και της ψυχικής υγείας. Όπως επισημαίνουν, αν θρέφετε το στομάχι σας με τις κατάλληλες τροφές, τότε το διατηρείτε υγιές, συμβάλλοντας έτσι στη γενικότερη υγεία του οργανισμού σας.

Αμερικάνικη έρευνα αποκαλύπτει ποιες είναι οι τροφές που πρέπει να τρώμε κάθε μέρα. Είναι οι φυτικές. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι άνθρωποι που κατανάλωναν πάνω από 30 διαφορετικές φυτικές τροφές την εβδομάδα, παρουσίασαν μεγαλύτερη ποικιλία μικροοργανισμών στο μικροβίωμα του εντέρου τους σε σχέση με εκείνους που κατανάλωναν 10 ή λιγότερες. Η μείωση της ποικιλίας των καλών βακτηρίων και μικροοργανισμών στο μικροβίωμα του εντέρου συνδέεται με εντερικές, αλλά και νευρολογικές ή μεταβολικές διαταραχές.

«Φυτικές» τροφές δεν είναι μόνο τα λαχανικά και τα φρούτα. Στη γενικότερη έννοια «φυτικές» εντάσσονται και οι ξηροί καρποί, τα όσπρια, τα δημητριακά ολικής άλεσης. Τα πιο ευεργετικά είναι εκείνα που είναι πλούσια σε πρεβιοτικές φυτικές ίνες, όπως το σπανάκι -και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά-, η βρώμη, τα όσπρια και τα βατόμουρα. Η κατανάλωσή τους ευνοεί τα καλά βακτήρια του μικροβιώματος, εξασφαλίζοντας τη σωστή λειτουργία του εντέρου.

Επομένως, οι ειδικοί συστήνουν ότι όσο περισσότερα φυτικά τρόφιμα εντάσσετε καθημερινά στη διατροφή σας, τόσο θωρακίζετε τον οργανισμό σας απέναντι στις παθολογικές, αλλά και ψυχικές ασθένειες.

Σύνολο επισκέψεων 3,194 , Σήμερα 1