Το ελληνικό νησί που έπιασε “ταβάνι” στις αφίξεις ξένων τουριστών. Εδώ οι διακοπές συνεχίζονται

Ο τόπος μας

Στην κορυφή των τουριστικών αφίξεων στην Ελλάδα βρίσκεται, για μια ακόμη χρονιά, η Κρήτη, ξεπερνώντας και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις για την εξέλιξη των κρατήσεων στο νησί.

Ηδη οι αεροπορικές αφίξεις ξένων επισκεπτών στην Κρήτη ανέρχονται σε 2,08 εκατομμύρια επισκέπτες, σύμφωνα με τα στοιχεία από τα αεροδρόμια του Ηρακλείου και των Χανίων. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο η Κρήτη έχει ξεπεράσει το 50% του 2019, αλλά οι τουριστικού πράκτορες ελπίζουν για σημαντική διόρθωση των τουριστικών μεγεθών της, σε σχέση με το 2019, αφού μένουν ακόμα 60 και πλέον ημέρες για να πέσει η αυλαία της φετινής τουριστικής σεζόν για το νησί.

Εκτιμάται ότι η Κρήτη θα προχωρήσει και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με πληρότητα καλοκαιριού. Ο Σεπτέμβριος κλείνει με την πληρότητα να αγγίζει “ταβάνι”,  ο δε Οκτώβριος προμηνύεται σε ένα πολύ καλό μήνα για το νησί και ο Νοέμβριος μένει να αποδειχθεί αν θα αποτελέσει έναν μήνα που οι Γερμανοί θα τον σφραγίσουν με την παρουσία τους.

Και αυτό συμβαίνει φέτος γιατί οι ανταγωνιστικοί προορισμοί της Μεσογείου (Τυνησία, Μαρόκο, Αίγυπτο) ήταν κλειστοί και οι μεγάλοι οργανωτές ταξιδίων προώθησαν και στην Κρήτη πολλούς ταξιδιώτες.

Οι Γερμανοί κατέχουν την πρώτη θέση τον Αύγουστο, ήλθαν περισσότεροι κι από το 2019. Μετά τους Γερμανούς, η προσέλευση των Πολωνών αυξήθηκε κατά 39%, των Αυστριακών κατά 19%, των Ολλανδών κατά 8,44% και των Ουκρανών κατά 136%. Στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου ήλθαν 1.722.949 ξένοι επισκέπτες, ενώ από το αεροδρόμιο των Χανίων πέρασαν 365.124 ξένοι επισκέπτες. Πληροφορίες ΑΜΠΕ.