Εδώ «δεν πέφτει ούτε καρφίτσα»… Από τους κορυφαίους προορισμούς για τα τριήμερα και όχι μόνο…

Ο τόπος μας

Η Μαγνησία τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για εξορμήσεις τα Σαββατοκύριακα ή εορταστικά τριήμερα και περιόδους γιορτών.

Αυτό το τριήμερο τς 28ης Οκτωβρίου, κυριολεκτικά, «δεν πέφτει ούτε καρφίτσα» και ξεπερνά κάθε προσδοκία ζουν ο Βόλος και το Πήλιο και σκορπά χαμόγελα σε ξενοδόχους, εστιάτορες και εμπόρους, αλλά και όσους εμπλέκονται με τον Τουρισμό.

Στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας δεν υπάρχουν καταλύματα εδώ και πολλές ημέρες και αυτό φάνηκε από τις αρχές του φθινοπώρου, αφού η ζήτηση ήταν μεγάλη τόσο σε απευθείας αναζητήσεις, είτε μέσω πλατφορμών που ειδικεύονται στον χώρο των ενοικίασης καταλυμάτων. Ταυτόχρονα η αναζήτηση έχει γεμίσει και τα καταλύματα στα προάστια του Βόλου, αλλά και στα κοντινά χωριά, που από παράδοση αποτελούν κορυφαίους προορισμούς για το πανέμορφο βουνό των Κενταύρων.

Σύμφωνα με τουριστικούς πράκτορες, οι πληρότητες μέσα στον Βόλο «έχουν χτυπήσει οροφή» από τα πλέον ακριβά μέχρι και στα χαμηλών κατηγοριών ξενοδοχεία, ενώ σε Μακρυνίτσα, Πορταριά, Αγριά, Μηλιές και άλλα κοντινά φημισμένα χωριά ίσως και να έφτασε το 100%.

Πριν από λίγες ημέρες η βρετανική εφημερίδα «The Guardian» ανέδειξε τον Βόλο μία από τις έξι ομορφότερες πόλεις της Ευρωπης, μαζί με το Κάλιαρι στη Σαρδηνία, την Οστάνδη στο Βέλγιο, την Τουλόν στη Γαλλία, το Ρόβινι στην Κροατία και το Κάδιξ στην Ισπανία.