Εδω δεν χρειάζεσαι ξαπλώστρα, ούτε πισίνα, ούτε Ι.Χ. Και όμως αισθάνεσαι πλήρης… Βίντεο

Ο τόπος μας

Στο νοτιο-ανατολικό Αιγαίο είναι μία συστάδα 30 νησιών, με κύριο νησί τη Λειψώ από το οποίο και προέρχεται το όνομα της συστάδας αυτής. Βρίσκεται ανάμεσα στην Πάτμο και τη Λέρο.

Οι Λειψοί είναι ένα πανέμορφο μικρό νησάκι. Γνωστό για την ήρεμη ατμόσφαιρα και τις υπέροχες παραλίες και θεωρείται ιδανικός προορισμός για ξεκούραση. Όλες οι παραλίες στους Λειψούς είναι μαγευτικές, με πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά, που συνήθως είναι ρηχά.

Σε αυτό το νησί, ο δήμος μαζί με τους επαγγελματίες επιμένουν σε έναν αυθεντικό τρόπο διακοπών με οικολογική συνείδηση χωρίς περιττές πολυτέλειες και λένε «όχι» στις ξαπλώστρες σε παραλίες.

Στο ίδιο πνεύμα, οι Λειψοί είναι ιδανικοί για εξερεύνηση, χωρίς αυτοκίνητο, αλλά και για διακοπές σε «ιδιωτικά» νησάκια με φυσικές «πισίνες», αντί για πολυτελή resorts. Ο δήμος καλεί τους «διαβασμένους» ταξιδιώτες του προορισμού να αφήσουν στην άκρη για λίγο την τεχνολογία και να ζήσουν το νησί της Καλυψούς, παρέα με ένα βιβλίο.

Στους Λειψούς εφαρμόζουν μία πρωτοποριακή τακτική σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αφαιρούν τα περιττά και κρατάνε την ουσία. Υποστηρίζουν έμπρακτα την αντικατάσταση των πλαστικών, την ʺκατάργησηʺ της ξαπλώστρας, αλλά και την αποφυγή χρήσης του αυτοκίνητου, λόγω των μικρών αποστάσεων.

Όπως επισημαίνουν οι κάτοικοι του νησιού, στους Λειψούς, αισθάνεσαι… πλήρης…

Ο Δήμος, μέσα από όμορφα βίντεο παροτρύνει τους ταξιδιώτες να απολαύσουν τις ανέσεις που προσφέρει απλόχερα η φύση.

Σύνολο επισκέψεων 2,952 , Σήμερα 1