Το θεωρούν ως το νησί του μέλλοντος. “Αν ονειρεύεστε διακοπές σε ένα ελληνικό νησί, σταματήστε να ψάχνετε…”.

Ο τόπος μας

Στην ετήσια καθιερωμένη λίστα της Εθνικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Bloggers Ιταλίας, αναδεικνύεται πρώτη μεταξύ των 8 πλέον δημοφιλών προορισμών παγκοσμίως, για τους Ιταλούς η Αστυπάλαια.

Ο κατάλογος δημοσιεύθηκε στο δημοφιλές ταξιδιωτικό blog Girovagate.com και προέκυψε έπειτα από πολλά ταξίδια blogger σε όλο τον πλανήτη καθώς και επιτόπια έρευνα των νέων τάσεων για το 2023. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο άρθρο, «αν ονειρεύεστε διακοπές σε ένα ελληνικό νησί με πεντακάθαρη θάλασσα και παραμυθένια τοπία χωρίς συνωστισμό από μαζικό τουρισμό, σταματήστε να ψάχνετε αλλού, γιατί η Αστυπάλαια είναι το ιδανικό μέρος!”. Στο άρθρο επισημαίνεται πως “εκεί θα βρείτε εξωπραγματικές παραλίες, τραχιά και άγρια τοπία που θα σας κάνουν να ζήσετε αρμονικά με τη φύση, σε ένα από τα πιο γραφικά νησιά της Ελλάδας!”.

Ταυτόχρονα σημειώνεται πως “η Αστυπάλαια είναι το νησί του μέλλοντος χάρη στο πρωτοποριακό πρόγραμμα “Αστυπάλαια: Πράσινο και Βιώσιμο Νησί” το οποίο μεταξύ άλλων θα της διασφαλίσει την ενεργειακή αυτονομία του νησιού στα επόμενα χρόνια βασισμένο στην πράσινη ενέργεια».

Η λίστα με τους καλύτερους προορισμούς για το 2023 συμπληρώνεται με την κοιλάδα του Λίγηρα, την Πεσκάρα, τη Στοκχόλμη, το Τέρμολι και τα νησιά Τρέμιτι, τη Ριβιέρα ντελ Κονέρο, τη Νέα Υόρκη και την παραθαλάσσια Μαρέμα.