Μήπως… ξεχειλίζετε από τοξίνες; Οι τροφές που βοηθούν τον οργανισμό σας μετά τις κραιπάλες…

Διατροφή

Μήπως και εσείς αυτό το Πάσχα κατανάλωσατε αρκετό κόκκινο κρέας, που αποτελεί πηγή κορεσμένου λίπους, πρωτεΐνες μέσω των ζωικών τροφών, αλκοολούχα ποτά και γλυκά;

Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι πρέπει να τερματίσετε τις κραιπάλες των εορτών. Για να επανέλθει ο οργανισμός σας από τις πασχαλινές υπερβολές, πρέπει να απομακρύνετε τις τοξικές ουσίες από τα νεφρά, το ήπαρ, τους ιδρωτοποιούς, τους σμηματογόνους αδένες και το παχύ έντερο.

Και για να επιτύχετε την αποτοξίνωση του οργανισμού σας θα πρέπει ως πρώτο βήμα να αυξήσετε σημαντικά την κατανάλωση υγρών. Εκτός από νερό θα σας βοηθήσει το πράσινο τσάι, η λουίζα, το γαϊδουράγκαθο (καθαρίζει το συκώτι).

Οι τροφές που βοηθούν και πρέπει να βάλετε στη διατροφή σας είναι:

1. Εσπεριδοειδή, μπρόκολο, φράουλες, αντίδια, ντομάτες, κάρδαμο, μούρα: είναι πλούσια στην πολύτιμη βιταμίνη C, που βοηθάει τον οργανισμό να παράγει γλουταθειόνη μια ουσία του ήπατος που απομακρύνει τις τοξίνες.

2. Φασόλια σόγιας & αυγά: είναι πλούσια σε λεκιθίνη, ένα σημαντικό συστατικό για τη λειτουργία του ήπατος και απαραίτητη για την καλή λειτουργία της χολής.

3. Σκόρδο: έχει αντισηπτική και αντιική δράση, λόγω της αυξημένης του περιεκτικότητας σε αλυσίνη. Συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία των ηπατικών ενζύμων και στη διαδικασία της αποτοξίνωσης. Συστήνεται να καταναλώνεται ωμό.

4. Παντζάρια: ένα από τα σπουδαιότερα λαχανικά για την αποτοξίνωση του οργανισμού από τα βαρέα μέταλλα και τις τοξίνες, εφόσον βοηθάει το συκώτι να μεταβολίσει τα λιπαρά και τον οργανισμό να απαλλαγεί από τις τοξίνες του.

5. Τρόφιμα ολικής αλέσεως (δημητριακά, ζυμαρικά, καστανό ρύζι, φαγόπυρο): η αυξημένη περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα και ευνοεί την καλή λειτουργία του εντέρου.

6. Γιαούρτι: είναι πλούσιο σε προβιοτικούς οργανισμούς, που επιδρούν θετικά στο πεπτικό και ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου. Παρότι αναπαράγονται στον ανθρώπινο οργανισμό, εντούτοις διάφοροι παράγοντες, όπως το στρες, η κακή διατροφή και οι ασθένειες μειώνουν τον αριθμό τους στο ανθρώπινο σώμα.

7. Αβοκάντο, πορτοκάλι, ξηροί καρποί, πίτουρο, σύκα, δαμάσκηνα, μπανάνα, πατάτες βραστές, ντομάτα ωμή, πιπεριές πράσινες ωμές, φασόλια, πράσο βρασμένο: Λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας της σε κάλιο, μειώνουν την κατακράτηση υγρών, αυξάνοντας τη διούρηση και αποβάλλοντας τοξίνες από τον οργανισμό.

Σύνολο επισκέψεων 2,412 , Σήμερα 1