Ανοίγουν… τα σύνορα 10 νησιών του Αιγαίου για πιο εύκολη επίσκεψη Τούρκων τουριστών

Και όμως συμβαίνει...

Πιο εύκολη για τους Τούρκους πολίτες θα είναι η επίσκεψή τους στα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου, μετά την υπογραφή συμφωνίας που θα γίνει  ανάμεσα στην ελληνική και τουρκική αντιπροσωπεία που βρίσκεται στην Αθήνα λόγω της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Η Ελλάδα είναι χώρα του Σένγκεν και ζητάει μια “παρέκκλιση” από το Σένγκεν, ώστε να μπορούν πιο εύκολα Τούρκοι πολίτες να επισκέπτονται τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Όπως εξηγούν κυβερνητικά στελέχη,  “πάλι θα δίνεται βίζα, πάλι θα γίνεται έλεγχος, απλώς θα γίνεται επιτόπου στα ελληνικά νησιά και πιο γρήγορα”.

Τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι η μοναδική εξαίρεση στη ζώνη Σένγκεν, δεν υπάρχει πουθενά αλλού τέτοια διευκόλυνση. “Είναι κάτι το οποίο το θέλουν πολύ οι Τούρκοι, βεβαίως και το θέλουν πάρα πολύ οι νησιώτες μας”, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη.

Αυτή η διευκόλυνση δεν θα αφορά μόνο τη θερινή σεζόν, θα είναι για όλο το χρόνο. Αυτό θα αφορά τα νησιά Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο, Κάλυμνο, Κω, τη Ρόδο, Σύμη και Καστελόριζο.